20 протестиращи са знаели по-рано, че Пламен Горанов ще се пали

  • 26 февруари 2015 19:02

  • 6274
  • 7
20 протестиращи са знаели по-рано, че Пламен Горанов ще се пали
©

Според нови разкрития най-малко 20 протестиращи са знаели 12 часа по-рано, че Пламен Горанов ще се запали пред общината във Варна. Въпреки това никой не се е постарал да го разубеди по време на тайно съвещание, на което са планирани действията срещу тогавашния кмет на града Кирил Йорданов.

Очевидци на януарските протести отпреди 2 години разкриха неизвестният до момента скандален факт точно преди годишнината от трагичния инцидент, пише в."168 часа".

Въпреки идеята да се самозапали, Пламен не е искал да умира пред сградата на общината. За това са категорични всички протестиращи, които разкриха скандалните подробности. До фаталния изход се е стигнало вследствие на нелеп инцидент.

В здравия разум на родственика се кълне и Петко Петков, който категорично отрича каквато и да е манипулация или неадекватност на братовчед си Пламен.

Пламен не бил доволен от протестите, искал е по-кардинално разрешение. Затова на въпросното събрание сам предложил да отиде пред общината и да направи демонстрация, която да предизвика внимание към тях и да последват реални действия.

Предложението направил на заседание на сформирания отворен обществен съвет. Идеята не била приета радушно. След бурни дебати все пак се стигнало до решението. Пламен да направи демонстрацията в 17:00 часа - 60 минути преди старта на поредния протест. Действието обаче се развива по съвсем различен сценарий.

На 20 февруари в 7:00 часа сутринта Пламен е пред общината вероятно заради сесията на Общинския съвет, която трябвало да започне в 9 часа. С него е бил приятел, който трябвало да изгаси пламъците. Твърди се, че двамата носели пожарогасител и одеяло, с които да потушат пламъците и Горанов да не пострада сериозно.

Сигурен в плана си, Пламен лиснал върху себе си от тубата с бензин, който лично донесъл пред общината. Изкачил се на най-горната площадка пред вратата на общината. Залял се отново и два пъти предупредил настъпващия към него полицай, че ако го доближи, ще се подпали. Понеже полицаят продължавал да върви към него, в един момент - възможно е и без да иска, той щраква запалката, която е в ръката му. Наслоените около него бензинови изпарения буквално се взривяват като бомба и го обвиват в пламъци.

Междувременно приятелят му, който трябвало да го загаси, изчезва тихомълком от мястото.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6274 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.03.02 | 09:51

7
Това се подозираше още тогава , ясно си беше , че момчето не е искало да умира.

2015.03.02 | 09:51

6
пак манипулативни милиционерски действия , ей тези срам нямат и пред смърта , петните паметта на човека и кучета ще ви ръфат до кокал за тези деяния

2015.02.28 | 19:34

5
Далите червен палец вечно да горят в ада !

2015.02.28 | 19:34

4
На това ли му се казва приятел?Май,че е имало и други "приятели"които му мислят "доброто"!!!
МРЪСНИ ГАДОВЕ!!!

2015.02.28 | 19:34

3
СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ, ЗА САМОЗАПАЛЕЛИЯТ СЕ ЧОВЕК, СА ВИНОВНИ, НЕ ДРУГ, А ПРОТЕСТИРАЩИТЕ!?! БРАВУС, ТОЧНО ТАКА Е, ВЯРНО!!!

2015.02.28 | 11:46

2
Само тези който нямат грам акъл се водят по акъла на медиите. Ти си явен пример който потвърждава тази теза.
Максим

2015.02.27 | 15:44

1
Избягалия сигурно трябва да е онзи Теодор Николов - фотографа.

Добави коментар

Водещи новини