14 тенденции за дизайн на баня през 2015

  • 26 февруари 2015 10:42

  • 19632
  • 2
14 тенденции за дизайн на баня през 2015
©

Независимо за какво става въпрос, всички искат да са в крак с последните модни тенденции. Ако това се отнася и за вас, но преди всичко друго ви предстои и освежаване на банята, то тогава няма как да не се чудите какви ли са следващите хитове в дизайна на бани за 2015.

Добрата новина е, че екипът на Майстор+ се е погрижил да подбере последните идеи за интериорни подобрения за новата година. Ето ги и тях.

Вижте също: 6 съвета преди да започнете ремонт на баня

1. Нови технологии

Умни или т.нар. малоструйни душове, регулиращи силата на струята на водата, както и нейната температура, сензорни кранчета и много други технологични подобрения в екологично отношение са част от тазгодишният дизайн на баните.

2. „Устойчиво“ декориране

Използването на рециклирани материали, преработването на нещо старо в ново, употребата на „сива“ вода, както и всяко друго нещо, имащо за цел да подобри живота ни като едновременно с това опазва и околната среда, продължава да бъде на мода. Освен очевидните ползи от един такъв „устойчив“ дизайн, ако работата е свършена както трябва, получавате и уникална и стилна баня, за която всеки би ви завидял.

3. Вдъхновение от природата

Много популярни са и всякакви растения, които биха могли да намерят място във вашата баня. Освен, че носят свежест, те пречупват скучноватият и по принцип суров вид на това определено помещение. Всякакви други решения, вдъхновени от природата, също биха били перфектни при декорирането на баня.

4. Мивки на крака

Последната модна тенденция са мивките на крака с минималистичен дизайн. Така че измислете къде да складирате тоалетните си принадлецности, защото времето на мивките с шкафчета свърши.

5. Свободностоящи вани

Малко по малко свободностоящите вани изместиха вградените. Техният семпъл вид носи усещане за комфорт и отмора. Само си представете да се потопите в подобна вана в края на работния ден – истински рай.

6. Отворени бани

Отворените бани са новият хит в проектирането на баня. Тяхната идея е практически да бъдат в едно помещение със спалнята без да бъдат разграничавани от солидни стени, създавайки илюзия за просторност. За тези, които намират идеята за странна могат да заложат на прегради от матирано стъкло, или пък на паравани, които биха донесли нужното уединение.

7. Нюанси на сивото

Подобно на миналата година, сивото отново ще бъде предпочитан цвят за баня за 2015. Ако това не си ви се нрави, винаги можете да добавите някакъв цветен орнамент или пък растение, които биха поразчупили атмосферата.

8. Баня с гледка

Подобно на идеята за отворените бани, тези с гледка предполагат визуално разширяване на пространството. Оставяйки това на страна, един страхотен пейзаж би бил винаги на мода.

9. Огромни душ-кабини

Пространство се търси и в обикновено тесните душ-кабини. На мода излизат помещения, които са поне три пъти по-големи от обикновено. За жалост малко от нас могат да си позволят подобно нещо, но за късметлиите една такава баня би била перфектният завършек за мечтания дом.

10. Плочки с графични елементи

Всякакви разноцветни плочки биха били добро решение при декорирането на баня. Те биха позволили омекотяване на иначе стерилната атмосфера, който може да цари в банята ви.

11. Геометрични плочки

Подобно на плочките с графични елементи, геометричните плочки носят свежест и заряд. Друг техен плюс е, че ако се стремите към по-ексцентричен и интересен дизайн те ще ви дадат именно това.

12. Светодиодно осветление

Светодиодното осветление е задължително за помещение като банята. Разположете го на ключови места като около огледалото, ваната и рафтовете и повече не го мислете.

13. Различни видове метални кранчета и поставки

Неръждаемата стомана винаги е безопасна опция за избор на кранчета и поставки. Ако обаче обичате да експериментирате, пробвайте с детайли от различни метали като бронз, мед, месинг или каквото друго ви влече. Може ефектът им приятно да ви изненада.

14. Тоалетни, пестящи вода

Друг екологично насочен аксесоар за банята е тоалетната, пестяща вода. Изключително добра инвестиция, тъй като първо: значително намалява разходите ви за вода, и второ: не вреди на околната среда.

Еко тоалетна пести вода

Следвайки гореизброените тенденции, можете да бъдете сигурни, че ще се сдобиете не само с банята-мечта за 2015, но и с нещо, за което всеки би ви завидял.

Ако нещо от видяното тук ви се е харесало, но не знаете как да пристъпете към действие, не се чудете, а се доверете на Майстор+. Той ще ви срещне с най-добрите професионалисти, измежду които да изберете след предложена оферта. Пуснете заявка, сравнете цени и се спрете на най-подходящия изпълнител.

Последвайте канала на

19632 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
мария

2015.06.06 | 05:35

2
Аз също искам да си направя ремонт на банята,но заплатата ми е 230лв.при нощни смени,работих и на Нова година,Коледа, сега и на 3-ти март.Кажете ми как да стане,защото на мен не ми е ясно.Средно интелегентен човек съм.

2015.05.14 | 04:36

1
Това ,което специално сте селектирали, изобщо не е за нас - баните на 99% от нас са от 3 до 5 кв.м. ,а показаните от вас са поне по 50-100 кв.м.

Добави коментар

Водещи новини