Извадиха голям тумор от бременна жена

  • 26 февруари 2015 10:40

  • 3033
  • 1
Извадиха голям тумор от бременна жена
©

Бременна 22-годишна жена беше оперирано успешно в Националната онкологична болница.

Младата жена имала голям тумор на десния бъбрек, с размери около 30/30см, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Ако не е бил отстранен, туморът е щял да засегне необратимо жизненоважни органи и би поставил пред сериозен риск живота на бременната жена. Туморът бил с изключително големи размери, заемащ цялата дясна половина на коремната кухина, избутващ и притискащ матката с плода в нея, с метастази в регионалните лимфни възли.

Туморът е отстранен изцяло, като са отстранени и всички засегнати лимфни възли. Операцията е била изключително рискована, тъй като е имало съсирек в най-голямата вена, преминаваща през корема, което е наложило частично изрязване на стената на вената и отстраняването на тромба. Операцията е извършена от комбиниран екип на Клиника по коремна хиругия и Клиника по урология, ръководен от проф. Валентин Димитров и проф. Красимир Нейков. Бременността е запазена, като наблюдението на плода в следоперативния период не е показало патологични промени. Следоперативният период протече без усложнения.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3033 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
betty boop

2015.02.26 | 11:43

1
i da si doideme na dymata.Kato popadne6 na svesni doktori 6te te izvadqt ot otvadnoto i obratnoto za nqkakva dreboliq 6te te zakopaqt jiv

Добави коментар

Водещи новини