Подновяват работата върху магистралите "Тракия" и "Хемус"

  • 26 февруари 2015 09:43

  • 1837
  • 0
Подновяват работата върху магистралите "Тракия" и "Хемус"
©

Работата по автомагистралите "Хемус" и "Тракия" ще бъде подновена през март, когато ще бъде отменен режимът на зимно почистване на републиканската пътна мрежа. Това обяви председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров. Очаква се обаче заради рехабилитацията на трасетата да има задръствания и това лято. 

През 2014 г. са направени десните платна на съоръженията и движението ще бъде пренасочено по тях, за да може строителите да се заловят с левите.

„От края на 2013 до ноември 2014 г. нищо не беше разплащано и реално по обектите не са извършвани кой знае какви работи“, обяснява Лазаров.

До края на годината трябва да бъде готов най-тежкият участък на магистрала "Тракия" при 67-ия километър. Виадуктът на 61-вия километър и „Бебреш“ на „Хемус“ са по-леки и вероятно ще бъдат готови до есента. Австрийската „Порр“ прави ремонта на виадукта край Церово на магистрала „Тракия“ срещу 7,24 млн. лв., припомня в-к "Преса"

„Вършилата“ на 61-вия километър се изпълнява от сдружение „Геострой-Мостремонт 97-Пътстрой 92“ за 6 млн. лв. Най-скъпата рехабилитация е на „Бебреш“ на 30-ия километър на „Хемус“. Той се осъществява от ГБС за близо 13 млн. лв. без ДДС.

Последвайте канала на

1837 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини