СУ "замрази" таксите

  • 25 февруари 2015 20:24

  • 1472
  • 1
СУ "замрази" таксите
© Булфото

Академичният съвет /АС/ на Софийския университет "Св. Климент Охридски" на заседанието си днес гласува да бъдат "замразени"  студентските такси на сегашното ниво, като това означава, че за учебната 2015/2016 година таксите в СУ, които ще плащат студентите в различните специалности, ще са в размера от настоящата година. Това съобщиха от СУ и уточниха, че решението за таксите на АС ще бъде предложено за одобрение от Министерския съвет.

На заседанието на Академичния съвет 23-ма от неговите членове са гласували "за" замразяване на таксите, шестима са били "против", а трима са се въздържали.

Академичният съвет е гласувал и предложение за създаване на група с представители на преподавателите и студентите, която "да упражни обществен натиск за възможно най-бързо приемане на Стратегията за висшето образование, както и да има промени в Закона за висшето образование".

Било е решено също да се създаде и друга група от преподаватели и студенти, като "целта е те да анализират ситуацията и да  предложат оптимизация на използването на ресурсите в Софийския университет".

Студентският съвет при СУ преди дни се обяви срещу евентуалното повишение на таксите в университета с десет процента и затова  организира онлайн референдум сред студентите. Около 93 процента от гласувалите студенти се обявиха "против" предлаганото увеличение на таксите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1472 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Някой си

2015.02.26 | 06:10

1
Брех какъв жест, ще ги черпим с бозичка ;)

Добави коментар

Водещи новини