Проф. Танев: Законът за училищното образование е много прогресивен

  • 24 февруари 2015 08:16

  • 1365
  • 1
Проф. Танев: Законът за училищното образование е много прогресивен
© Булфото

Не съм привърженик на поставянето на бележки за свършената политическа работа. Аз съм министър и искам да се съсредоточа върху образованието.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ проф. Тодор Танев, министър на образованието. Новият Закон за училищното образование има за цел да облекчи учениците. Слава Богу, че този закон дойде. При почти всички негови точки няма спор между отделните политически партии. Този закон е много прогресивен. Времената се менят и ние трябва да бъдем в крак с времето. Идеята за гражданско образование има различни компоненти в себе си. Децата трябва да са наясно каква е разликата между министър-председател и президент, между ляво и дясно в политиката, между банков чиновник и адвокат. За да стигнем до смяна учебниците, трябва да се сменят учебните програми. Тези програми трябва да съответстват на новия закон, поясни министърът.

Има проблеми с учебниците, но първо трябва да се реформира системата. Грешката не може да дойде от огромния брой учебници по даден предмет. Грешката идва от факта, че учебниците не са преразглеждани на всеки четири години. Най-вероятно това се дължи на силно учебникарско лоби. В момента вършим много работа по образователната реформа. Вървят непрекъснато дебати и обществени дискусии, категоричен беше проф. Танев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1365 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
кали

2015.02.27 | 15:39

1
Трябва да спазваме Държавният закон за образование и култура !!! Само така ще бъдем в противовес с нашата култура и история !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини