Лондон проучвал дали вирусът Ебола може да бъде биооръжие

  • 23 февруари 2015 10:15

  • 1294
  • 2
Лондон проучвал дали вирусът Ебола може да бъде биооръжие
© gettyimages

Британското военно министерство е проучвало дали вирусът Ебола може да бъде използван като биологично оръжие, пише лондонският в. Дейли мейл.

Изданието се позовава на доклад, предаден на медията от правителството начело с Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. по силата на Закона за достъп до информация. Служители в силовото ведомство на Обединеното кралство през миналата година са провеждали изследвания дали терористи могат да използват причинителя на смъртоносното африканското заболяване като оръжие за извършаване на атаки. Според експертите има три възможни сценария за употребата на вируса от страна на екстремистите, резултатите от проучванията обаче остават засекретени.

Според друг експерт, цитиран от британския в. Обзървър, терористите може и да не използват причинителя на Ебола. "Екстремистите искат да ударят силно, а вирусът на инфекцията е по-слаб от причинителя на сибирска язва", казва преподавателката от Кралския колеж в Лондон Филипа Лензос. В същото време тя посочва, че екстремистите може да използват заплахата от Ебола като пропаганден ход.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1294 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.02.24 | 08:22

2
Англогъзетата да внимават да не ги напъпли българска дупевъшка!

2015.02.23 | 20:17

1
Екстремистите ционисти искат да затрият света

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини