$1,95 млн. за 30 секунди реклама по време на Оскарите

  • 22 февруари 2015 20:56

  • 1632
  • 0
$1,95 млн. за 30 секунди реклама по време на Оскарите
© Getty Images/Guliver

Сумата от 1,95 милиона долара за 30 секунди достигна цената на телевизионните реклами, които ще бъдат излъчени по време на предстоящата тази вечер церемония по обявяване на носителите на наградите "Оскар", съобщи представителка на телевизионната компания Ей Би Си.

"Това е с 8 процента повече, отколкото миналата година. Всичкото време вече е продадено", подчерта тя. Въпросните 1,95 милиона долара за 30 секунди рекламно време обаче са далеч от 4,5-те милиона долара, които плащат рекламодателите за Супербоул.

Експерти отбелязват, че рекламодателите оценяват много високо преките излъчвания, тъй като в подобни случаи телевизионните зрители рядко откъсват очи от телевизионния екран, докато траят предаванията.

Според изчисления на специалисти, телевизионният канал Ей Би Си ще получи повече от 100 милиона долара от рекламите, които ще се въртят по време на 3-часовото шоу тази вечер, съобщи Дарик.

Церемонията по присъждане на наградите "Оскар" ще се състои в "Долби тиътър". Водещ ще бъде актьорът Нийл Патрик Харис. Миналата година тя е била гледана от 45 милиона американци.

Очаква се тази година броят им да е с 2 милиона повече.

Телевизионната компания Ей Би Си притежава ексклузивното право да излъчва наградната церемония на територията на САЩ. Правото да показва "Оскар"-ите в чужбина до 2020 година притежава компанията "Буена виста интърнешънъл", която, както и Ей Би Си, влиза в състава на медийната група "Уолт Дисни къмпъни".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1632 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини