"Червеите" и ДПС стигнаха до Библиотекарския университет

  • 20 февруари 2015 08:28

  • 6273
  • 12
"Червеите" и ДПС стигнаха до Библиотекарския университет
©

Кои са „Библиотекарите” и има ли тайни кръгове на влияние? Къде се формират кадрите на най-секретните служби в държавата? Управлява ли ни кадрови център между Сараите на Доган и Библиотекарския университет (УНИБИТ), както твърди шефът на вътрешната комисия в Народното събрание ген. Атанас Атанасов? Този отговор потърси БТВ и се срещна с ректора на университета - проф. Стоян Денчев.

Доктор на науките в Университета по библиотекознание в края на миналата година става шефът на ДАНС – Владимир Писанчев. Научният му труд е „Време и развитие на политиката в защита на класифицираната информация”, който е засекретен.

Според проф. Денчев няма нищо засекретено. Засекретена е била дисертацията на Писанчев, „защото съдържа класифицирана информация – състав, числеността на отделни служители на ДАНС”.


 

„Аз съм я чел няколко пъти в ДАНС. Ходих, разписвах се. Самата защита беше в ДАНС”, допълни той, като каза, че има допуск за работа с класифицирана информация, който изтича догодина. Издаден е на основание на факта, че е имал специална регистратура. „Провеждаха се заседания на Висшата атестационна комисия (ВАК). И понякога се провеждаха заседания на ВАК и се стигаше до разследвания”, обясни той.

Ректорът посочи, че обвиненията на ген. Атанасов са опит за натиск върху премиера да смени шефа на ДАНС.

„Най-вероятно са атаки, насочени срещу хората от ДАНС. Вероятно искат да предизвикат обществен интерес, обществено брожение и да накарат министър-председателят да ги уволни. Ама университетът не го интересува”, заявява той.

Студентският съвет на университета написа писмо до Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с оплакване. Председателят Станислава Чолова казва, че искането им е по някакъв начин да спрат нападките, които са и към преподавателите, и към самия университет.

Освен именити докторанти в университета преподават и двама бивши шефове на ДАНС - Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, Владимир Писанчев и Константин Казаков.

Темата "Червеи" и ДПС нямат нищо общо с университета. Там няма концентрация на кадри, които са свързани с националната сигурност. Сарайско-библиотекарската мафия" - това е клевета от необразован човек, който не може да осъзнае тежестта на думите си. Това каза президентът на Библиотекарския университет Димитър Иванов, популярен като Гестапото в БТВ.

Той не отрече да има Йовчев, Писанчев да са придобили научни степени в университета. Получило се е едно натрупване във времето на 2-3 дисертации, да, но това е нормално, след като са на близка възраст. Според него засекретяването е заради това, че научните трудове се използват за нуждите на ДАНС.

Научни дисертации се защитават във всички области и винаги е било практика да има секретни разработки. Какво по-секретно от вътрешни служби. Като университет бихме могли да си спестим да имаме закрити. Правителствата допуснаха една много голяма грешка като закриха катедра "Национална сигурност" към Академията на МВР и по този начин се получи един вакуум, който трябваше да бъде запълнен, изтъкна той.

Иванов посочи, че е изключително важно да се осигурят подготвени и квалифицирани кадри в сигурността ни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6273 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Булшитс

2015.06.19 | 23:38

12
Закривай!

2015.06.19 | 23:38

11
Polu4ih 6ok ot taj nare4enite "prepodavateli",sled kato vidiah snimkata na Maslarova tam i se pitam,dali Atanasov ne e bil prav doniakade?

2015.06.19 | 23:38

10
Ne samo 6ok,no i smiah,ako tova sa prepodavatelite,obiasnima e invalidnostta na darjavata.
Левски 2015

2015.06.19 | 23:38

8
Да ,тези хорица , бивши ДС бойни другари , трябва да бъдат в затвора ,но уви те правят нашата национална политика за вътрешна сигурност ! Димитър Иванов, човек подписвал заповеди и гонел политически дисиденти в името на народа ! Трябва да лежи до живот в затвора , но той е президентът на Сарайско-библиотекарската мафия - университет !

2015.06.19 | 23:38

9
Te po-dobre da biaha postavili istinski obu4eni specialisti na DS,togava 6tiaha pone da sa profesionalisti.

2015.06.19 | 23:38

7
ahahahahah toq Pisan4ev det e s vid na zakoravql prestapnik,nezavarshil i sredno obrazovanie bil stanal doktor na naukite i to po bibliotekoznanie...ahahahahahah e takav maitap oshte ne bqh 4uval...za malko da se nasera ot smqh kato go pro4etoh tova...kato vidqh i koi sa prepodavatelite...rabotata e qsna...porednata brutalna podigravka s balgarite ot strana na samozabravilite se mutri !!!

2015.06.19 | 23:37

6
АТАКА ДПС БСП = ЧЕРВЕЙГЕЙТ
k

2015.06.19 | 23:37

3
Ще допълня: Сараите на Доган + Библиотекарския университет + БАН
lo

2015.06.19 | 23:37

5
Идиоти!- никога в БАН не е имало агенти на ДС.
joro

2015.06.19 | 23:37

4
Не си много точен- БАН= Държавата + ДС (Сараите на Доган + Библиотекарския университет)
воня

2015.06.19 | 23:37

2
ТЕ ТОВА Е ГЕСТАПОТО
FM

2015.03.02 | 19:19

1
Научете се. къде се пише И и Й, И-кратко с ударение.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини