Каракачанов: Не сме машинки за гласуване

  • 19 февруари 2015 11:37

  • 2008
  • 8
Каракачанов: Не сме машинки за гласуване
© Булфото

Ние не сме машинки за гласуване, мислим, питаме и тогава преценяваме. Така зам.-председателят на Народното събрание и съпредседател на Патриотичния фронт /ПФ/ Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността коментира пред журналисти в парламента отлагането на разискванията по ратификацията на нов външен дълг от 8 млрд. евро.

В рамките на няма и 12 часа няма как човек да бъде запознат с всичките детайли около един такъв заем, каза Каракачанов. Той посочи, че ще преценят дали подкрепят взимането на нов заем, след като първо финансовият министър обясни всичко подробно, чуе всички въпроси и отговори на тях.

"Няма извиване на ръце. Просто сме им казали, че искаме да знаем за какво става дума, да обяснят и на обществото. Виждате, че хората се вълнуват. Може ли да го направиш в 12 без 5, на тъмно и да оставиш впечатлението, че си гласувал нещо, което не е изгодно за гражданите?", заяви Каракачанов.

В коментар на изказването на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че ПФ рядко подкрепят кабинета за важни решения, Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността каза: "Ако някой смята, че решенията са важни и държи на партньорите си, ги информира предварително и обяснява за какво става дума".

"В Патриотичния фронт нито се купуваме, нито се продаваме", заяви Каракачанов по повод обвиненията на Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в от "БСП лява България" за това, че в парламента върви "алъш вериш" за подкрепа за решението за заема.

"Нека ни изброят по имена, за да можем да ги осъдим. Щото така е много лесно да се каже - тези ще се продадат", коментира депутатът. "Разбрахме от Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, че 12 от тези 16 млрд. лв. са за покриване на стар дълг, от което няма как да избягаме, няма
какво да се лъжем. Останалите 3 млрд. лв. били за покриване на дефицитите в следващите три години. Ние искаме преди да говорим как ще покрием дефицитите, да видим как ще се подобри събираемостта - и на данъци, как ще се спре изтичането на пари през митниците. Само от незаконното изсичане на горите 120 млн. лв. влизат в частни джобове, а не в бюджета", заяви Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Той заяви, че от ПФ очакват правителството да излезе с много ясни и категорични мерки за това как ще се подпомогне българският бизнес, за да може да се развива, да създава работни места и да плаща данъци. "Само със заеми няма как да стане. Сега трябва да се закърпи положението, но в следващите десет години така ли ще я караме - със заеми да пълним дефицитите и да покриваме предишни заеми? Трябва да има нова философия", отбеляза той.

Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността коментира и пътния инцидент, при който колата на Народното събрание, в която е пътувал, е била блъсната от автомобил, управляван от пиян шофьор. Той отбеляза, че няма да съди виновния за катастрофата. Според Каракачанов масова
практика било да се кара в нетрезво състояние.

"Това не се решава с промени в Наказателния кодекс и завишаване на наказанията. Решава се с превантивен контрол. Известно е, че на много места по селата масово се пие и се кара. Липсата на полиция в малките населени места води до увеличаване на битовата престъпност и до анархия", каза още той.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2008 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ЯЛОВАТА волена ВЪВ КАЗАРМА НЕ Е ХОДИЛА хахахахахах

2015.02.19 | 21:42

8
ЩОМ ПРОДАЖНИЦИТЕ ОТ хатакларъ И бкп РЕВЪТ 100% ГЕРБ Е НА ПРАВ ПЪТ

2015.02.19 | 20:40

4
Според запознати със сделката зад цялото ято офшорки стоят освен вече свързваният с „Булгартабак“ ДПС депутат Делян Пеевски, двукратен премиер, котарак-културист, който е и личен приятел на премиера, и почетен председател на етническа партия. Героите със сигурност са разпознаваеми. Това, което остава скрито години след раздържавяването на цигарения холдинг, е как „Булгартабак“ успява да играе ролята на невидимия трети партньор в дуета ДПС – ГЕРБ. Тандем, който все повече се откроява като реално управляващ страната за сметка на широко прокламираната голяма коалиция. Сделката по приватизацията и последващата смяна на собствеността в мажоритарния акционер в „Булгартабак холдинг“ е описвана и разказвана може би десетки пъти. За да е ясно мястото на нашите политико-физкултурни герои, е редно да я опиша пак.

2015.02.19 | 19:23

1
Тая яловата Волена май само глупости му ражда мозъка.
...................

2015.02.19 | 21:42

7
Нека гласуването за заема да е поименно, за да е ясно кои депутати са се продали. Когато АТАКА дойде на власт ще има съд за предателите.
манев

2015.02.19 | 20:42

5
Няма ли съда да го наречеш народен?

2015.02.19 | 21:42

6
КАРАКАЧАНОВ , ЩЕ ИЗВАДИШ ЛИ СПИСЪКА НА ВНОСИТЕЛИТЕ И ГЛАСУВАЛИТЕ ЗАЕМА ОТ 16 МИЛИАРДА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ....
манев

2015.02.19 | 20:40

3
Ще се въздържа да кажа какво мисля за вас.
Волен Сидеров

2015.02.19 | 19:56

2
ВМРО са расисти

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини