Разбиха банда крадци

  • 18 февруари 2015 19:51

  • 1336
  • 0
Разбиха банда крадци
©

7 мъже на възраст от 21 до 44 години са прибрани в бургаския арест с обвинение за серия кражби, извършени от трафопостове и помпени станции. Апашите са вършали из 5 общини по морето през декември и януари.

Бандата е разбита от криминалисти от ОДМВР-Бургас, от Второ и Четвърто РУП в областния град и от районните управления в Созопол, Приморско, Малко Търново, Царево. Причинените щети са за над 50 000 лв., съобщават от полицията.  Задържани са братята Тодор и Христо Малакови, съответно на 36 и 44 г., както и сина на Христо - Георги, на 21 г. Те са действали заедно с Илия и Тодор Добреви, също брята. Седмицата допълват Цвятко Баргев и Курти Хубенов. Всички са от котелското село Градец с преобладаващо циганско население. В отделните набези апашите са действали в различни комбинации, пише 24 часа.

Първата регистрирана кражба е на 12 декември от трафопост в къмпинг "Арапя", собственост на EVN България. От там са прибрани три медни бобини  и 180 литра трансформаторно масло, което довело до спиране на ел. захранването в района. Следват удари  близо до бургаския кв. „Ветрен", в района на р. Ропотамо, кражби от помпена станция над с. Граматиково, от друга станция и трафопост до с. Атия.

Крадците не са спирали дори в дните около Нова година. На 29 декември от хлораторна станция, собственост на ВИК в местността Куку баир близо до Равадиново,  е задигнат електрически трансформатор на стойност от 6 000 лева. На 1 януари е изтарашен трафопост на помпена станция в землището на с. Бяла вода - взети са медни проводници, елелементи и трансформаторно масло. Три дни по-късно без медни бобини е оставен трафопост до с. Димчево.

Разследването е установило, че медните шини, обирани от бандата, са предавани в пункт в промишлената зона на Средец. За кило мед циганите са получавали 7 лева. Установено е кой е купувал и откраднатото моторно масло.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини