Най-добрите снайперисти в киното

  • 16 февруари 2015 16:39

  • 2266
  • 2
Най-добрите снайперисти в киното
©

Снайперистите винаги са печелили сърцата на зрителя пред малкия и голям екран. Стрелците зад оптическия мерник се произвеждат в творци и ако вярваме на г-н Фройд и неговото твърдение за войната, тези момчета са отговорни за някои от най-добрите си шедьоври.

Появата на "Американски снайпер" може да бъде само поредния добър филм и освен това разказва историята на един от най-добрите американски снайпери - пускайте орлите на свободата. Клинт Истууд не остава длъжен на никого и създава филм, който ще искате да гледате. Единственият лек проблем е, че до този момент сме виждали малко по-добри филми и персонажи, които не отстъпват по нищо на съвременното кино.

Снайперистът е основен протагонист в редица качествени ленти и смятаме да припомним част от най-добрите.

Денят на чакала

Зад мерника застава така нареченият "Чакал. Връщаме Ви в далечната 1979 година, когато специалните ефекти са изключително скромни и скъпи, а сценарият остава достатъчно силен, за да Ви задържи пред екрана. Снайперистът в този филм трябва да види сметката на френския президент, преди неговите съпруги да свършат тази работа. Почитателите на малко по-модерното кино може да погледне и римейка "The Jackal" с Брус Уилис, но класиката си е класика.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
2266 2

Коментари 2

Добави коментар
tt

2015.04.13 | 19:47

2
Американците винаги са обичали да избиват хората или от самолети или отдалече с ракети и бомби,но винаги ги е шубе и се ужасяват ,ако трябва да влязат в близък бои.Затова го имат този снаиперист за национален герои.За мен тои е един обикновен убиец,защото е много лесно да натискаш спусъка отдалече .
FM

2015.02.26 | 18:53

1
А къде оставихте Том Беринджълд от взвод и снайпериста.

Добави коментар

Водещи новини