Агенция прави деца "звезди" срещу стотачка

  • 12 февруари 2015 07:44

  • 3454
  • 0
Агенция прави деца "звезди" срещу стотачка
©

Moдна агенция обещава на родители бляскава кариера на децата им като модели или актьори. Това, което те трябва да направят, е да платят известна сума. След плащането обаче нищо не се случва с обещаната бляскава кариера. За това сигнализира зрител на Нова телевизия.

В някои от най-големите форуми у нас също има пуснати теми с оплаквания от майки, които са ужилени от схемата.

Поблазнена от светлините на прожекторите и от желанието на детето си да стане модел или актьор, една амбициозна майка регистрира сина си в сайта на фирма за кастинг за талантливи деца. Обещанията звучат добре - участия в телевизионни реклами и филми. Изпраща SMS на стойност 6 лв. Още на следващия ден получава обаждане от жена, която се представя за Рени Димитрова.”Казаха ми, че детето ми е одобрено, че ще направят договор за три години, ще му бъде плащано за участие във филми, новели, реклами, по телевизия, националната телевизия. Трябва да заплатя две такси, които гарантират неговото участие, нещо като регистрация в тяхната фирма. След това ни обещаха големи печалби, защото детето ми е атрактивно”, разказва майката.

За да започне кариера и да потекат печалбите, тя платила по куриер на кастинг агенцията – един път 53 лева и втори път – 39 лева. След като плаща близо 100 лева на куриера, майката многократно се опитва да се свърже с жената от кастинг агенцията. Така и не успява.

След репортерска проверка обаче не стана ясно има ли служител на име Рени Димитрова и защо по телефона тя обещава на родителите договори и бляскава кариера за техните деца. Разследващи обясниха, че в този случай вероятността да се заведе дело за измама е минимална, пише "Монитор". Причината е, че действително на сайта на кастинг агенцията има само разяснение за какво отиват парите. Така де юре организаторите не са подвели родителите, като съм им събрали пари за регистрация, но реално не е поеман ангажимент, че със сигурност ще бъдат уредени участия на малките „звезди”.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3454 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини