Велизар Енчев прави нова партия

  • 10 февруари 2015 15:28

  • 3020
  • 21
Велизар Енчев прави нова партия
©

"Предстои създаването на истински патриотична формация, независима от партокрацията и парите на олигархията. В обществото витае идеята, че след като всички партии на прехода донесоха огромни разочарования на повечето българи, дошъл е моментът за нещо ново." Това каза в интервю за „Гласове" независимият депутат Велизар Енчев.

Според Енчев партиите на прехода не само са изчерпани политически, но са морално дискредитирани заради катастрофалната икономическа ситуация, направила България най-бедната държава в Европейски съюз. Енчев посочи, че има сподвижници в цялата страна. До този момент зараждащото се политическо движение има активни групи в Плевен, Варна, Велико Търново, Смолян, Габрово, Силистра, Пазарджик, Свищов, Стамболийски, Шумен, Балчик, Радомир, Левски, Летница и други по-малки населени места.

"В тази държава младите нямат житейска перспектива и са принудени да вегетират като безработни или да емигрират. А хората от третата възраст са на ръба на физическото оцеляване с мизерните си пенсии, въпреки че именно те създадоха материални активи за десетки милиарди левове, приватизирани по криминален начин от родената след 10 ноември 1989 година паразитна буржоазия", отбелязва независимият депутат.

Според него, в Народното събрание се разпалват опасни страсти около т. нар. Възродителен процес, провокиращи етническо и верско напрежение” и вместо това трябва да бъде приета Декларация за национално помирение. Той коментира и колегите си. Според него Танев и Лукарски били министерски „калинки", „повече разсмиващи, отколкото разплакващи, военният министър е природно бедствие". „Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. влиза в световната военна история като първия военен министър, ликвидирал военното си разузнаване", коментира Велизар Енчев.

През ноември 2014 година Енчев напусна Парламентарната група на Патриотичния фронт-НФСБ и ВМРО в несъгласие с политиката, която се разминавала с предизборната платформа. Той обясни решението си с аргумента, че вотът на избирателите на ПФ е бил подменен, когато коалицията е подкрепила правителството на ГЕРБ и Реформаторския блок. Енчев нарече това политическа измама и лицемерие, защото предварително лидерите на Патриотите Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 (НФСБ) и Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността (ВМРО) не са обявили, че имат намерение да подкрепят ГЕРБ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3020 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.04.04 | 12:23

21
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ

2015.04.04 | 12:23

20
TOVA E INTELIGENTEN IRAZUMEN PATRIOT,TAKIVA KATO NEGO SA KATO IGLA V KUPA SENO V BALGARSKATA POLITIKA.BRAVO

2015.04.04 | 12:23

19
Важното е да са само Български партии да има,а не варварски?

2015.04.04 | 12:23

18
ОЩЕ ЕДИН ПОЩРЪКЛЯЛ СТАРИК

2015.04.04 | 12:23

17
Не бих подкрепил партия основана от дъртофелник с визия от миналото.
България над всичко

2015.04.04 | 12:23

16
Един народ-Една НАЦИЯ!!!

2015.04.04 | 12:23

15
ПАРТИЯ ПРОТИВ ПАРТИИТЕ? И ТОЯ НЕ СИ Е ПИЛ ХАПЧЕТАТА.

2015.04.04 | 12:23

14
Много патриоти , много нещо , да се чудиш за кои по-напред !!!!

2015.04.04 | 12:23

13
Прав си,ще се запиша в тази партия защото ми писна от измамници!
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.04.04 | 12:22

12
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че Волен Сидеров е бил главен редактор на синия Вестник ..Демокрация..? Нима забравихте че Волен Сидеров е бил член на СДС? Нима забравихте че, като главен редактор на вестник ..Демокрация.., обясняваше как трябва да бъдат изпратени в Кувейт Български войски за да помагат на братята Американци? Нима забравихте че Волен Сидеров тогава се възмущаваше че Желю Желев не бил голям демократ? Нима забравихте как пък след това Волен започна да говори против НАТО? Нима забравихте че Волен Сидеров като главен редактор тогава обясняваше , как националистите нямат място в България, те трябвало да отидат в Турция и Гърция, обясняваше че там имало национализъм, в България щяло да има демокрация? Нима забравихте думите на Волен Сидеров като главен редактор на ..Демокрация.. че, най-мъдрия политик се нарича Ахмед Доган, а националистите са едни мръсни и потни хора? Всеки който иска да провери думите ми, можеда го направи. Вестник Демокрация го има в Библиотеките, всеки може да го провери. За заключение братя сидерасти, да не забравите да се кланяте на телезвизията на Аллах, АлфаТВ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини