Арестуваха сериен крадец

  • 10 февруари 2015 14:49

  • 1420
  • 0
Арестуваха сериен крадец
©

Извършителят на множество кражби от МПС в град Ямбол разкриха криминалисти.

При специализирана полицейска операция служители от РУ „Полиция“ - Ямбол задържаха 26-годишен мъж, извършил 17 кражби от леки автомобили.

От началото на месец ноември 2014 г., в различни квартали на град Ямбол, са извършени множество кражби на вещи и части от леки автомобили, като престъпленията продължиха и в началото на 2015 г. Извършителят се е „специализирал” предимно към “ВАЗ”, “Фолксваген”, “Фиат” и “Рено”, като крадял горива – чрез срязване на горивопроводите, акумулаторни батерии и инструменти.

Кражбите се извършвали нощем, като са избирани автомобили, паркирани на слабо осветени паркинги, предимно в периферията на Ямбол. След проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия полицаите установили, че извършителят е едно и също лице, технически грамотно, с необходимите познания за автомобилната техника.

За задържането му в Районното полицейско управление в Ямбол е изготвен и утвърден план за провеждане на специализирана полицейска операция по линия “Противодействие на престъпления свързани с МПС”. На 6 февруари в 3.15 ч. в комплекс “Диана”, в момент на извършване на кражба на акумулатор от “Фолксваген Голф”, е задържан 26-годишен мъж от гр. Раднево, криминално проявен и осъждан.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1420 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини