Лаймска болест вкара перничанин в болница

  • 09 февруари 2015 20:52

  • 2685
  • 0
Лаймска болест вкара перничанин в болница
©

В разгара на зимата и ниските температури в инфекциозно отделение на Пернишката болница е настанен пациент с лаймска болест, пише Мироглед.

Информацията е на Регионалната здравна инспекция, от където не уточняват ат къде е болният и мъж ли е или жена. Факт е обаче, че заразата е резултат от ухапване от кърлеж.

Според медиците лаймската болест е рядко срещана през зимата. Въпреки това човек със същата диагноза лежа в болницата и през ноември миналата година.

„Най-много пациенти с лаймска болест имаше през август. Причината бе бума на ухапвания от гадините през пролетта, когато дневно вадехме средно по 15 кърлежа”, обясниха от РЗИ.

Със страшна сила продължават и чревните проблеми в региона. 6 човека са настанени в Инфекциозното отделение за седмица с ентероколит, толкова са и пациентите с ротавирусен гастроентерит. 5 деца са се заразили с варицела и 5 със скарлатина. През изтеклата седмица от РЗИ са регистрирали също и случай на кучешка тения. Двама души пък са се разболели от вирусен хепатит.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2685 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини