МОСВ с мерки за подобряване чистотата на въздуха

  • 09 февруари 2015 10:53

  • 940
  • 0
МОСВ с мерки за подобряване чистотата на въздуха
© Булфото

МОСВ ще предложи мерки за подобряване чистотата на въздуха, ще се анализират и екотаксите при регистрация на автомобили.

"Възложила съм на колегите от дирекция "Опазване чистотата на въздуха" в Министерство на околната среда и водите да излязат с предложение за мерки, които да подпомогнат подобряването на чистотата на атмосферния въздух у нас", коментира за БТА министърът на околната среда и водите Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва, запитана обсъждат ли се с Министерство на финансите мерки за стимулиране на използването на по-нови и незамърсяващи въздуха автомобили в страната.

Същевременно на заседание на парламентарната комисия по околна среда пред екоминистъра беше поставен въпроса за високите екотакси у нас при внос и регистрация на автомобили.

Министър Василева каза, че на експертите от отдел "Отпадъци" в МОСВ ще бъде възложено да направят анализ, да разгледат международния опит и да излязат с предложение по темата.

Към момента само в Закона за местните данъци и такси съществуват разпоредби за данъчни облекчения, които са обвързани с евростандартите за емисии от двигателите на автомобилите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
940 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини