Постепенно ситуацията в страната се нормализира, каза инж. Николай Николов

  • 01 февруари 2015 21:16

  • 1795
  • 0
Постепенно ситуацията в страната се нормализира, каза инж. Николай Николов
© Булфото

Оценката за цялата страна е, че ситуацията постепенно се нормализира. Това каза в Кърджали по повод валежите директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" инж. Николай Николов.

Той допълни, че в село Попово, община Болярово ще бъдат надградени дигите така, че очакваното повишение на река Тунджа и на река Поповица да бъде поето. Инж. Николов определи  ситуацията в Бургас като по-специфична заради придружаващия  обилните валежи ураганен вятър, предизвикал падания на покривни конструкции, билбордове.

Само за Бургас през днешния ден са били приети над 300 сигнала за инциденти.

В област Варна ситуацията също се нормализира. Работи се по защитата на частни къщи. За ситуацията в Северозападна България,директорът на ГД "ПБЗН" каза, че положението във Вършец и  Берковица продължава да е бедствено, заради невъзстановеното на 100 процента електрозахранване.

"Като цяло в страната оценката е, че на територията на Кърджали се създаде една от най-тежките ситуации", каза още инж. Николов.

Той пристигна в Кърджали заедно с министъра на отбраната Николай Ненчев, който похвали областния управител Илия Илиев за създадената добра координация между различните институции, довело от своя страна до недопускането на бедстващи хора и жертви в региона.

В област Кърджали ситуацията също се нормализира. Утре ще бъде създадена комисия, която ще опише пораженията по пътната инфраструктура, за да може в рамките на седмица да се направи анализ и да се поискат средства за отстраняването им, каза народният представител Цвета Караянчева. Продължава изпускането на двата язовира - "Кърджали" и "Студен кладенец". Следят се всички водоеми по каскада Горна Арда. Няма населени места в областта без достъп, каза областният управител Илия Илиев.

Последвайте канала на

БТА
1795 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини