Московски разпореди намаляване на скоростта на влаковете в районите с усложнена метеорологична обста

  • 01 февруари 2015 15:37

  • 1869
  • 2
Московски разпореди намаляване на скоростта на влаковете в районите с усложнена метеорологична обста
©

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета посети жп гара Стряма където по-рано днес дерайлира пътнически влак. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Той се запозна със ситуацията на място и разпореди проверка на случая, както и незабавно вземане на предпазни мерки за недопускането на други произшествия. Министър Московски нареди във всички райони с усложнена метеорологична обстановка влаковете да се движат с намалена скорост, за да бъдат избегнати предпоставки за инциденти.

При днешния случай няма пострадали пътници и служители на железниците. Всичките 15 пътуващ на 20-тата минута след произшествието са превозени с автобус до Копривщица. Предстои да бъдат установени причините за излизането от релсите на локомотива и двата вагона на пътнически влак № 30111, движещ се от София за Карлово.

В момента на мястото на инцидента се извършва оглед от Звеното за разследване на произшествия в железопътния транспорт към МТИТС. След приключването на огледите ще започне работа по отстраняване на локомотива и вагоните и възстановяване на повредените стрелки и железен път.

В момента движението на влаковете в участъка Копривщица – Стряма е спряно. За пътниците от преминаващите в района влакове ще бъде осигурен превоз с автобуси.

Вследствие на обилните валежи е прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната. Аварийните екипи и специализирана техника на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ са по проблемните места и към момента успяха да възстановят движението в повечето участъци. Това са Благоевград – Симитли, Харманли – Любимец, Дяково – Дупница, Велинград – Цветино, Свиленград – Любимец, Антон – Копривщица, Владая – Горна баня, Земен – Александър Димитров, Видбол – Срацимир, Храбърско – Разменна и Плачковци – Кръстец.

Към момента все още е прекъснато движението в междугарията Дългопол – Комунари, поради наводнен железен път и паднала земна маса и Комунари – Смядово, поради липса на напрежение в контактната мрежа.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1869 2

Коментари 2

Добави коментар

2015.02.01 | 20:18

2
Kak po vremeto na soca nemashe problemi ?
ВИЖДА СЕ

2015.02.01 | 20:18

1
ТРЯБВА МАГАРЕТА ДА ТЕГЛЯТ ВАГОНИТЕ ,ЗА ДА Е БЕЗОПАСЕН ЖП .ТРАНСПОРТА !!

Добави коментар

Водещи новини