Обстановката в Смолян започна да се успокоява

  • 01 февруари 2015 15:28

  • 1955
  • 0
Обстановката в Смолян започна да се успокоява
© Булфото

Обстановката в Смолян започва да се успокоява, а нивото на р. Черна спря да нараства. На всички критични точки има постове и техника. Това каза Николай Мелемов, кмет на община Смолян във връзка с обилните валежи през изминалото денонощие, пише "Фокус".

Той поясни, че на място се очаква да пристигнат заместник министър-председателят Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, както и министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки..

„Нивото на реката престана да се покачва, което е много важно и би трябвало да сме спокойни. Няма постъпили сигнали за пострадали хора”, поясни Николай Мелемов.

По думите му стана ясно, че 40 военнослужещи със специализирана техника са се включили при укрепване на дигите на реката.

„Благодаря на всички институции, строителни и дърводобиващи фирми, които се включиха в работата с техника и хора. Армията се включи изключително активно и в момента с тях обсъждаме организацията”, допълни Мелемов.

Пътищата към девинското село Триград и по направление Михалково – Чуреково са непроходими. Това съобщи  кметът на община Девин Цветалин Пенков, предаде "Фокус". По думите му, пътят за Триград е затворен, тъй като коритото на реката е излязло и дори високопроходими автомобили не могат да преминават към момента. В населеното място е имало 4 бедстващи обекта, от които 3 къщи.

Хората са евакуирани на горните етажи на къщите и в момента се правят се диги. Движението по пътя Михалково - Кличим, който беше затворен, вече е въстановено. В Настън в района на станцията за водоподаване също има високо ниво на речната вода и поради опасност от замърсяване на питейната, временно е преустановено подаването на вода на част от квартала. Кметът каза още, че там, където има свлачища групи на мобилизираните фирми към кризисния щаб на общината работят. Той каза още, че че населението в общината е призовано да запази спокойствие и ако има информация за бедстващи хора или нарушени обекти от инфраструктурата да уведомяват. Пенков призова хората да се въздържат от пътуване в момента в посока Триград и Пловдив.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1955 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини