Редица спрени влакове заради обилните валежи

  • 01 февруари 2015 12:13

  • 1416
  • 0
Редица спрени влакове заради обилните валежи
©

Вследствие на обилните валежи е прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка на страната, съобщиха от Холдинг БДЖ.

Влаковото движение е спряно, поради наводнен железен път, липса на напрежение в контактната мрежа, свличане на земна маса и нанесени повреди по железопътната инфраструктура.

Преустановено е движението в участъка между гарите Плачковци и Кръстец, поради липса на напрежение в контактната мрежа. За пътниците от влаковете, които преминават през този участък, е осигурен превоз с автобуси между Дъбово и Плачковци.

Прекъснато е движението в междугарието Благоевград - Симитли, поради паднала скална маса върху железния път. Осигурени са автобуси по направлението Дупница Благоевград - Симитли.

Движението на влаковете в участъка между гарите Храбърско и Разменна е прекъснато, поради липса на напрежение в контактната мрежа.

Прекъснато е движението в междугарието Земен Александър Димитров, поради паднал далекопровод върху железния път.

Поради липса на напрежение в контактната мрежа е прекъснато движението на влаковете между гарите Владая и Горна Баня, както и между Видбол и Срацимир.

Аварийни екипи и специализирана техника на Национална компания Железопътна инфраструктура работят по възстановяване на влаковото движение в засегнатите участъци.

Последвайте канала на

1416 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини