45 л/кв.м дъжд паднаха в Сливен

  • 01 февруари 2015 11:32

  • 1793
  • 1
45 л/кв.м дъжд паднаха в Сливен
© Булфото (архив)

Над Сливен за последните 24 часа са паднали 45 л/кв.м. дъжд, съобщи пред БТА дежурният от метеорологичната станция в града.

Количествата в областта варират от 37 до 46 л/кв.м. Най-много дъжд се е излял над Котел, където са отчетени максималните стойности.

Отводняват се къщи в няколко населени места на територията на община Сливен, съобщи Първолета Мандинска, говорител на сливенската полиция, цитирана от Фокус.

Извършено е отводняване в две къщи в село Биково, една къща в Катунище. В момента се отводнява една къща в Твърдица. В Жеравна също е отводнена една къща. Изпраща се екип в село Стара река, където също има нужда от отводняване.

Активизирало се е свлачище по пътя за Котел на 100 метра от разклона за Жеравна. Има свлечена земна маса на едното от платната. Уведомена е Пътна инфраструктура, предстои да бъде изчистен участъкът. По всяка вероятност за известно време движението в района ще се извършва само в едното платно.

Има два скъсани електропровода в селата Раково и Катунище. Екипи на електроразпределителното дружество работят по проблема.

Последвайте канала на

1793 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.02.01 | 16:48

1
velianOU,v Sliven tramvai nyama mOU.

Добави коментар

Водещи новини