ИД обезглави и втория японския заложник

  • 01 февруари 2015 07:13

  • 4310
  • 4
ИД обезглави и втория японския заложник
©

Екстремистите от „Ислямска държава“ обезглавиха японския заложник Кенджи Гото, предаде Газета ру.

Терористите публикуваха видео, в което, по тяхно твърдение, е заснето обезглавяването на заложника. Японските власти от своя страна съобщиха, че са започнали анализ на записа и в най-скоро време ще потвърдят или опровергаят достоверността му.

По-рано външното министерство на Япония призна, че ситуацията с Кенджи Гото е навлязла в безизходица. „Ислямска държава“ искаше в замяна на свободата на Гото и йордански пилот да й бъде предадена терористката Саджида ар Ришауи. Срокът на дадения от ислямистите ултиматум изтече още в четвъртък вечерта.

Йордания, в чийто затвор се намира Ришауи, настоя от ислямистите да представят доказателства, че пилотът им ал Кесасба е жив, но такива не получи, пише "24 часа".

Дни по-рано "Ислямска държава" обяви, че нейни екстремисти са обезглавили японския заложник Харуна Юкава. Това бе направено с видеозапис, разпространен в профили в туитър, от близки до джихадистката групировка. В клипа Кенджи Гото държи в ръка снимка на Юкава и казва: "Вие (японското правителство - б.р.) бяхте предупредени. Даден ви бе срок, моите похитители спазиха думата си".

Последвайте канала на

4310 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.02.07 | 23:39

3
“Ислямска държава“ идва и в България. Точно нас предпочитат, защото сме слаба и уязвима държава. След като превзеха Сирия, идват и на Балканите.
yordan

2015.02.07 | 23:39

4
Amerika cazdade tova i da prectanat da ci vrat noca navcakade terorict nomer edno e Amerika
froid

2015.02.07 | 23:38

2
Циганята трябва да се накажат за тези убийства.
МЕЧТАТЕЛ

2015.02.07 | 23:38

1
Хахо ефенди дали няма да иска да се разходи до Сирия като пратеник на ПИЯНИТЕ ДЖУДЖЕТА за преговори с ИД ???

Добави коментар

Водещи новини