Стотици изказаха съболезнованията си за Желю Желев

  • 31 януари 2015 20:10

  • 2866
  • 3
Стотици изказаха съболезнованията си за Желю Желев
© Булфото

Стотици граждани, дипломати и хора, които лично са познавали д-р Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва, се разписаха в траурната книга, която беше отворена в сградата на Президенството на "Дондуков" 2.

През целия ден представителите на дипломатическия корпус продължиха да изказват съболезнованията си на българския народ за загубата на един скромен философ и голям държавник, който посвети усилията си за благото на своя народ.

"Ние много съжаляваме, имам предвид Косово! Имахме голямо уважение към д-р Желев, който беше много загрижен и работеше за мирното разрешаване на проблемите не само в България, но и в цяла Европа, и навсякъде по света", коментира Шпенд Калаба, посланик на Косово.

"Д-р Желев беше голям политик, държавник, демократ, хуманист. Мъдър и скромен човек, положил всички усилия и целия си живот за едно достойно бъдеще на България, за благото на хората", добави Балтажи Федорович, посланик на Украйна.

Много обикновени българи дойдоха да изкажат своите съболезнования на семейството на д-р Желев. Те си спомниха за неговото усилие и воля да намери компромис между политиците у нас в онова драматично време след 1990 г., когато цели семейства се разделяха на сини и червени, когато парите се печатаха като вестници и за кратко дори нямаше българин, който да не е милионер, когато предложението за шокови реформи се подкрепяше от едни, а отхвърляше от други правителства.

"Един почтен скромен, морален човек, България му е длъжник.Той показа достойнство във всички години, в които беше президент на републиката и съжалявам, че  времето, в което Желев беше президент , днес не може да се върне", казва журналистът Еми Барух.

Поклонението пред тленните останки на д-р Желев ще започне утре, 1 февруари, от 12 часа в Патриаршеския храм "Св. Александър Невски".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2866 3

Коментари 3

Добави коментар
Бойко Борисов е УНИКАЛЕН педераст!

2015.02.01 | 17:17

3
Стотици травестити и педали!

2015.02.01 | 11:50

2
Бойко Борисов болезнено ви го наби на вас атакалите от турско-цигански произход, но тава е друга тема. Сега изпращаме първият демократично избран президент. Желязкото както го наричам аз си имаше плюсове и минуси, но Бог да го прости за минусите.

2015.02.01 | 07:29

1
za umryal,ni6to lo6o se ne kazva,no s ni6to hubavo ne go pomnim.tepurva istoriata 6te ima dumata

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини