Павлова: Остъклените балкони няма да бъдат премахвани при саниране

  • 31 януари 2015 19:45

  • 2357
  • 3
Павлова: Остъклените балкони няма да бъдат премахвани при саниране
© Булфото

Жилищни блокове, в които има индивидуално остъклени балкони, няма да бъдат премахвани, нито ще бъдат пречка за включването на блока в Националната програма за саниране.

Това обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, която заедно с министър Десислава Танева се срещна с гражданите на Сливен днес. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В такива случаи проектантите ще трябва да съобразят визията на блока с индивидуалните решения на гражданите.Те трябва да предложат такива решения, които няма да налагат премахването им. Ако обаче досегашната дограма не отговаря на изискванията, предписани от енергийните одитори, то тя ще бъде подменена за сметка на проекта, разясни Павлова.

Решението за увеличаване на данъците е в ръцете на местните власти, от тях зависи дали ще вземат подобно решение, каза регионалният министър. Тя подчерта, че прилагането на мерките за енергийна ефективност неизбежно повишават стойността на имотите.

Държавата в момента трудно може да осигури 16-18 млн. лв. за довършването на пречиствателната станция на Сливен, заяви на брифинг за медиите в Славен министър Павлова. Според нея проектирането и стартиралото строителство на обекта е направено по възможно най-нерационалния начин от правителството на тройната коалиция.

„Станцията се строи буквално в нищото. До нея е проектирана довеждаща инфраструктура, а именно вода, която да пречиства. Само за довършване на самата пречиствателна станция са необходими 6-8 млн. лв., и още поне 10 млн. лв., които да се инвестират в довеждаща инфраструктура“, обясни регионалният министър.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2357 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
да бе

2015.02.01 | 13:20

3
С тези сдружения ще откраднете на хората апартаментите. Четох някъде в нета , че в Източна Германия има цели блокове отнети от собствениците по същата схема. Нали идваха двамата американци, веднага ви дотрябваха готови жилища за бежанци, цигани и друга измет, която ви е особено мила.

2015.02.01 | 12:21

2
Premenil se Iliq , kogato se poglednal , pak v tiq .
rossen4i4o

2015.02.01 | 12:20

1
aхъ , едни санират а всички плащаме увеличени данъци ? или нещо не съм разбрал ? или ако сам вложа в саниране пак ще плащам повече данъци защото съм вдигнал стойноста на имота ? но няма да ми върнат 20% ддс а ще си ги приберът с удоволствие, а аз ще плащам и лихви по кредити ? е , ще се пиша циганин и отивам на палатка / без санировка / , закони а ?

Добави коментар

Водещи новини