Точно Панов ще бъде съдия №1, увери омбудсманът

  • 31 януари 2015 10:24

  • 2177
  • 0
Точно Панов ще бъде съдия №1, увери омбудсманът
©

Едно от малкото хубави неща, които са се случили в съдебната система, е избирането на Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет за председател на ВКС.

Това обяви в предаването „На светло“ по Нова телевизия националният омбудсман Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет.

Той ще изненада всички, има много големи възможности. Точно той ще бъде съдия номер 1, който е необходим на държавата, увери Пенчев.

На въпрос кой е номинирал Панов за поста, омбудсманът отговори: „Лошите. Тези, които са мнозинството във ВСС“.

„Уморих се от брюкселски език - език, на който говорят нашите магистрати“, подчерта омбудсманът и допълни: „Пишат някакви беззъби доклади, а ние приемаме някакви планове. Нямаш ли правосъдие, няма инвестиции, няма справедливост, няма нищо“.

Трябва да изчистим съдебната система от вътрешната зависимости. Трябва да стане с някакъв орган, за какъвто имаше идея, категоричен бе Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет.

На мен ВСС никога не ми е харесвал, но той е единственият орган, който може да избере председател на ВКС. И какво значи предрешен избори, недоумява омбудсманът.

Той засегна и темата „КТБ“: „За мен е важно това разграбване на КТБ да спре. Предстои да се разпродаде имуществото на КТБ и мен ме е страх, че никой нищо няма да получи. Трябва да се осигури прозрачност на процеса по несъстоятелност“.

Няма ли съдебна реформа, няма да има нищо, подчерта отново Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет.

Националният омбудсман обаче запази неутралитет относно намерението си да сезира Конституционния съд за пенсионната реформа, като уточни, че ще изчака да види какво ще се случи.

Последвайте канала на

2177 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини