Ураганен вятър в Северна България, дървета падат в София

  • 31 януари 2015 07:33

  • 8133
  • 2
Ураганен вятър в Северна България, дървета падат в София
©

Ураганен вятър предизвика хаос в Северна България. Най-сериозна бе ситуацията в град Вършец, където поривите на вятъра достигнаха до 150 километра в час. В града няма ток, отнесени са и покриви на къщи, пише в. "24 часа".

„Много силни пориви на вятъра. Проблемите не са само във Вършец. Проблеми има в община Берковица, Чипровци, Дамяново. Проходът Петрохан е затворен за движение поради многото паднали клони. Друг сериозен проблем е прекъснатото електрическо захранване към към язовир Среченска Бара, така че има вероятност скоро време да бъде спряна водата за Монтана и Враца, и населените места, които също черпят вода от язовира. Екипите на ЧЕЗ работят. Екипите на ВиК също са на разположение“, каза в ефира на Нова тв областен управител на Монтана Ивайло Петров.

Във Вършец има много покриви, отнесени от вятъра. Изкорeнени дървета. Същото е положението в Берковица. Има и няколко пожара, вследствие на запалени комини. Екипите на пожарната ги гасиха. Пострадали във Вършец и Берковица няма. Във връзка с извънредната ситуация бе организиран кризисен щаб. Опасните райони са обезопасени.

Читатели сигнализираха и за паднали дървета в София. Има пострадали автомобили.

Предстои усилване на вятъра по северните склонове на планините, съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН). По данни на института към 20.00 часа снощи най-силен е бил вятърът с пориви от 20 метра секунда в градовете Монтана, Ловеч, Велико Търново и Кърджали.

По върховете на планините очаквано вятърът е много по-силен. На връх Ботев и Черни връх Мургаш скоростта му достига до над 40 метра в секунда. От там уточниха, че не се изключва възможността на прохода „Петрохан” поривите на вятъра да достигат 25-40 метра в секунда.

Последвайте канала на

8133 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бойко Борисов е УНИКАЛЕН педераст!

2015.02.01 | 11:44

1
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол!
ББ

2015.02.01 | 11:44

2
Ти тъп ли си Бе ?

Добави коментар

Водещи новини