Кмет стана гайдар

  • 31 януари 2015 07:11

  • 1446
  • 2
Кмет стана гайдар
©

Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов стана гайдар. Градоначалникът свири на бас китара в местната рок банда "Нойс", но наскоро решил да се отдаде и на народната музика, пише в. "Труд".

Управникът си купил духовия инструмент за 240 лв от майстор на гайди във Варна. Сега под ръководството на павликенски музикант, инж.Манолов старателно разучава две народни песни. С тях той възнамерява лично да открие традиционния фолклорен събор в Павликени през юни.

"Единственият проблем е, че нямам достатъчно време да се занимавам с музика. Но щом съм решил, ще се подготвя", заяви пред "Труд" инж.Емануил Манолов.

Това няма да е първата му публична музикална изява. През декември 2013 г първенецът на Павликени показа умения като рок музикант по време на благотворителна акция, която сам организира. Градоначалникът хвана китарата и излезе на сцена по време на концерта "Рок срещу СПИН", който музикантите от групата "Нойс" изнесоха тогава.

Бандата заби парчета на Джими Хендрикс, Зи Зи Топ, Рейнбоу и други популярни изпълнители в механа "Павликяни". Местните рокаджии свириха песни от репертоара си в подкрепа на каузата, насочена срещу "чумата на 20 Век" и начините за предпазване от ХИВ.

"Групата е сформирана преди 8 г. На бас китари свирим аз и Георги Станчев, който е техник. Вокалистът Атанас Костов е бижутер", обясни инж.Манолов.

Той допълни, че на двете соло китари пък се вихрят Христо Атанасов, който работи на ВЕЦ и охранителят Борислав Борисов. Музикантите от "Нойс" се събират през уикендите, а за благотворителния концерт бяха репетирали в пълния си състав цяла седмица.

Последвайте канала на

1446 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.31 | 14:49

1
А Волен предател.

2015.01.31 | 14:49

2
Ти си тъпан и по теб бухат,че почна да издишаш.На такива казват тъпанар с голяма тиква!

Добави коментар

Водещи новини