Кандидат-депутат замесен в убийството на Манджуков

  • 31 януари 2015 06:59

  • 6296
  • 3
Кандидат-депутат замесен в убийството на Манджуков
©

Николай Тошев-Чирпанския, който според прокуратурата има участие в убийството на Борислав Манджуков през март 2014 г., е бил кандидат за депутат, пише "24 часа".

Чирпанския от групата на Черния Роди не е единственият участник във варненска организирана престъпна група, който е газил в политиката. Присъди за наркотици, проститутки и други престъпления имат бившият общински съветник от ДПС Иван Славков, който също беше кандидат за народен представител, както и колегата му от местния парламент Веселин Данов. Той е основател на Българската партия на справедливостта.

Черния Роди, Николай Тошев-Чирпанския, Иван Славков и Веселин Данов са само част от фигурите във Варна, които се спрягат за подземни играчи с влияние върху законния и нелегален бизнес.

Останалите по-известни са бившият служител на МВР Веселин Жеков-Весо Полицая, който също има присъда за разпространение на наркотици, Николай Иванов-Шванца, някогашен любовник на Мая Илиева, бившият висаджия Иво Иванов-Гела. За последните няма данни да са участвали в надпреварата за народни представители и общински съветници.

Мълвата обаче свързва повечето в близки контакти с депутати от региона.

Арестът на групата около Радослав Калчев-Черния Роди повдигна завесата на подземния свят край Черноморието. Роди е посочен от прокуратурата за човека, приел мокрите поръчки за Борислав Манджуков, разследван за контрабанда на цигари и източване на ДДС, и на Митко Дамянов, строителен предприемач от София.

Черния Роди напуска страната на 11 януари, 3 дни след убийството на Митко и Наталия Дамянови и 3 дни преди рождения си ден, който е празнувал с приятели в Тайланд.

Според разследването Чирпанския и шофьорът му Галин Мирчев са били на мястото на убийството на Манджуков, а спусъка е натиснал Мирчев. И двамата са в ареста по друго дело.

Повечето от престъпната група за мокри поръчки с лидер Черния Роди са арестувани и през 2007 г. при акция на ГДБОП. Тогава са задържани Чирпанския, Недялко Цветков-Чубака (бивш шофьор на Черния Роди), Петър Благоев-Планетата, Николай Илиев-Мазния, Мирослав Михалев-Мишара, Галин Мирчев-Жорко, Никола Аргиров и Ангел Колев-Аспаруховския. Без последните трима съставът на групата, обвинена в поръчкови убийства преди няколко дни, е същият. Липсва само името на Радослав Калчев-Черния Роди, но по това време той е в ареста (виж карето по-долу).

Заради дългия престой в ареста Николай Тошев-Чирпанския решава да се кандидатира за депутат през 2009 г. Тогава на мода е разследвани за тежки престъпления да кандидатстват за народни представители, за да се спрат делата срещу тях за времето, когато се ползват с имунитет. Най-яркият пример за това са Ангел Христов и Пламен Галев, известни като Братя Галеви, издигнати от инициативен комитет в Дупница. Изчезналите през 2012 г. бизнесмени не успяха да влязат в парламента. Също като Чирпанския. Той не е издигнат от инициатвен комитет, а е регистриран в листата на патриотично движение "Защита".

Поставен е на пето място в листата от Хасково с водач бившия депутат от "Атака" Йордан Величков. Партията събира 11 хил. гласа и Чирпанския не успява да стане народен представител.

Последвайте канала на

6296 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.02.02 | 09:23

3
Ало сайта, защо не казвате че " ЗАЩИТА" е в тюрлю гювеча на НФСБ т е ПФ

2015.02.02 | 09:23

2
Бандит до бандита , тъпак до тъпака !!-- Що е то ? -- Гнусната партия Атака на Баш Бунака !!

2015.02.02 | 09:23

1
АМИ ТИМАДЖИИТЕ ПРОКАЖЕНИ ЗЕЩО НЕ ГИ КОМЕНТИРАТЕ А ?!?!!?? КАКВО ГИ БАВИТЕ ТЕЗИ РАКОВИ ОБРАЗУВАНИЯ !?!??!?! КОГА ЩЕ ИМ ОТРЕЖЕТЕ ГЛАВИТЕ СВИНСКИ И АЛЧНИ !?!?!?!?! КОГАА ?!?!?!? Варна е един скапан публичен дом и наркоманска сбирщина.

Добави коментар

Водещи новини