Желев вдигнал температура, дъщеря му Станка го заварила мъртъв

  • 31 януари 2015 06:51

  • 20509
  • 6
Желев вдигнал температура, дъщеря му Станка го заварила мъртъв
© Булфото

Преди седмица президентът Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва е бил в родното село на жена си Грозден и сложил хризантеми на гроба й, пише "24 часа".

"Сякаш се прости с нея. Той не беше същият човек след смъртта на жена си", казва Иванка Тодорова. Тя е съученичка на Мария Желева, а семействата им били близки от времето, когато децата им били малки. Двамата заедно отишли на гробищата. "Видя ми се свеж, пожела ни да сме живи и здрави, пак да се видим", казва Иванка.

Тя и мъжът й Тодор разбрали от свои познати за смъртта на президента вчера сутринта.

Вечерта на 29 януари Желев вдигнал температура. Преди това си играел с двете внучки на дъщеря си Станка. (Те живеят заедно като в дядовата ръкавичка в апартамент в "Младост". При тях е и една жена от Грозден, която помага за децата - б.р.) На сутринта Станка отишла в стаята му да види как е.

Заварила го мъртъв, разказва Иванка.

Ей на това диванче е седял Желю и преди да стане президент, и след това. Заедно сме бистрили политиката - намесва се Тодор. - Все му виках: Това ли е демокрацията - не ми харесва. А той ми отговаряше, че нещата не стават бързо. За ония ливади, "Боянските", ми каза: "Не могат да ме разберат за някои неща."

"Няма да забравя деня, в който с Марушка си седяхме у нас и от телевизията разбрахме, че Желев е избран за президент. Тя се разплака от радост, но не бе много съгласна мъжът й да става президент." Марушка не приемала да е първа дама и често казвала, че в протокола няма такова понятие. Затова одобрявала поведението на съпругата на Плевнелиев, казва Иванка.

"Много помагаше на хората от селото, а на циганчетата раздаваше по 2 и по 5 лв. по улицата. И той, и Марушка бяха много скромни и гостоприемни. Те без гости не оставаха", казват Тодор и Иванка.

Вчера цялото село бе потънало в скръб от новината за смъртта на президента Желев.

"И като беше президент, съм ходил за риба с него и охраната му. Желев е единственият политик, който остана изключително честен, не взе нито лев за себе си", убеден е бай Димитър Киров, негов приятел.

"Преди месец се видях с президента. Почти винаги, когато идваше в Грозден, ми се обаждаше. В него никога не е имало нищо помпозно", казва и кметицата Мария Димитрова. Миналия октомври тя го поканила на прожекция на филм за Грозден, чийто автор била жена му Мария.

Президентът дошъл и разговарял надълго с хората. Всички бяха много доволни, допълва кметицата. Според нея Желев се променил драстично след загубата на жена си. "Той преживя изключително болезнено тази раздяла, сигурна е кметицата.
В памет на президента знамената в кметството в Грозден бяха свалени.

Последвайте канала на

20509 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Бойко Борисов е УНИКАЛЕН педераст!

2016.09.03 | 23:26

6
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол!

2015.02.02 | 23:47

5
Не Бойко а ти Любомире си УНИКАЛЕН дърт педерас от Бургас хахахахахах
ппп

2015.02.02 | 18:40

3
Много си прав,но като гледам колко глупаци има , никога ама никога няма да се оправим!!!!!!!!!!
ТВ АЛФА

2015.02.02 | 23:46

4
ББ уе бил Желев! Всички за Волен президент.

2015.02.01 | 23:17

2
любчо хюмнето от бургас ще го познаете по омразата към бойко тиквата, няма начин да се сбъркат постингите му!

2015.02.01 | 22:50

1
ПРЕДПОЛАГАМ МИНИНГИТ.ТАКА СИ ОТИДЕ МОЙ ПРИЯТЕЛ.МЛАДО МОМЧЕ.ПРИ ТАКАВА ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА НЕНАДЕЙНО ВДИГНАТА СА ПРИЗНАК НА СЕРИОЗНО ЗАБОЛЯВАНЕ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини