Кувейтска компания пратила писмо за АЕЦ "Белене"

  • 30 януари 2015 18:04

  • 2679
  • 8
Кувейтска компания пратила писмо за АЕЦ "Белене"
©

Поразително много съвпадения има с февруари 2013 г. - отново Варна, отново "Енерго-Про", отново двойни фактури. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Това накара и мен, и цялото правителството, да реагираме много бързо. Никой няма нужда в момента от излишно напрежение, породено от високите сметки за ток, добави тя.

Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по уточни, че енергийното министерство веднага е извършило проверка и експертите са установили нарушения. Тя посочи, че едно от тях е, че "Енерго-Про" системата е така организирана, че клиентите разбират каква е сметката, която трябва да платят, едва когато отидат в офисите им. Не съществува и възможност клиентите да проверят какви са сметките им назад във времето. Подобен проблем в другите две дружества не съществува. След анализ ще преценим дали това е умишлено, или става въпрос за не добра организация на работа, каза Петкова.

Тя заяви, че е склонна да подкрепи десетократното завишаване на глобите на ЕРП-тата. Само високите глоби могат да възпрат дружествата от извършване на нарушения, подчерта енергийният министър.

Тя уточни, че на този етап не са водени разговори за отнемане на лиценза на "Енерго-Про".

Петкова заяви още, че евентуалното повишение на цената на тока е в компетенциите на ДКЕВР. Това, което мога да кажа, че в сферата на енергетиката има огромен дефицит. В момента готвим законодателни промени. Там са предвидени мерки за свиване на дефицита в НЕК. Тя съобщи, че се водят преговори с двете американски компании собственици на Мариците Почти на финала на преговорите сме и се надяваме да имаме добри новини. Дефицитът в НЕК до голяма степен ще бъде свит, каза още Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

За АЕЦ „Белене” в Министерски съвет е постъпило писмо от кувейтска компания. Това писмо беше препратено в Министерство на енергетиката, тъй като реда на постъпването му е различен от обичайния, съобщи енергийният министър. Петкова поясни, че обикновено подобна кореспонденция пристига чрез посолството на съответната държава или чрез Българската агенция за инвестиции. „Честно да призная, начинът по-който е постъпило това писмо за някакви инвестиционни намерения, на мен лично не ми изглежда сериозен. Ето защо аз смятам да направим проучване и да проверим с какви активи разполага тази компания и какъв е опитът ѝ в ядрената енергетика.

На въпрос, дали наистина вярва, че „Южен Поток” може да се случи, тя отговори: „Аз съм човек, който вярва единствено и само на документи. Тъй като към настоящия момент няма нито един официален писмен документ от нашия съакционер „Газпром” в съвместното дружество „Южен поток” България, докато такъв официален документ не е факт, ние не можем да твърдим, че „Южен поток” няма да се случи”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2679 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
до№7

2015.05.20 | 18:43

8
Защо обиждаш или освен теб другите НЯМАТ право на МНЕНИЕ???Ти прочети,че света и по-точно любимата ни Европа се тресе от националистически партии.СИРИЗА каква е според теб-лява?Има да вземаш!

2015.05.20 | 18:43

7
ПЪК АКО ГИ ИЗГОНИТЕ ЩЕ Е НАЙ ДОБРЕ.АМА НЯМА ЧЕ И ВИЕ ЩЕ СПРЕТЕ ДА ЦОКАТЕ И НЯМА ДА Е ЗДРАВОСЛОВНО!

2015.05.20 | 18:43

6
Tui djudje sha go prepariram s uia si

2015.05.20 | 18:42

5
Какви глоби ма , тикво проста герберастка ?! САМО ВОЛЕН ще се справи с ЕРП -тата и ще ги изгони ! ПРЕМИЕР! ВЪН от БЪЛГАРИЯ тези крадци , чужди колонизатори !
AJ4A

2015.05.20 | 18:42

4
Хей, ЧУЧЕЛО БОЛШЕВИШКО, какво ми хвалиш един слуга на Кремъл бе карикатуро малограмотна?????? За какви колонизатори пишеш???? Най-големите колонизатори на България са КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ КАПИТАЛИСТИ И ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ!!!!! Я вземи и се разрови малко, разбери КОЙ е шеф на Енерго Про и се опитай да понаучиш малко за тази част от биографията му, която е тясно свързана с любимия ти СССР (Русия) и тогава пиши КОИ са колонизаторите!!!! Аман от полуграмотни и самодоволни ЛЕВИ ОЛИГОФРЕНИ!!!!
Любопитно ми е

2015.05.20 | 18:42

3
Абсолютно съм съгласен за необходимост от високи глоби, но кой, как и за колко време ще успее да ги събере! Казано разбираемо, акт, глоба, наказателно, и т.н и в крайна сметка решение на съда потвърдително, и от тук нататък реализация на очакваната превенция, и не на последно място постъпления в бюджета!!!!!!!!!!! Лесни са приказките трудно е да се изпълняват!

2015.05.20 | 18:41

2
само с високи заплати ще устоим на ЕРП-тата
VALENTIN

2015.05.20 | 18:41

1
Ами тя заплатата на шефа на IVN е добра 70 000лв.

Добави коментар

Водещи новини