Лозан Панов: Съжалявам, че Христо Иванов не участва във филма

  • 30 януари 2015 17:28

  • 2836
  • 2
Лозан Панов: Съжалявам, че Христо Иванов не участва във филма
©

Много съжалявам, че правосъдният министър Христо Иванов не беше сред екипа, който е заснемал филма с предизвестения край. Лесно е когато не си участвал в цялата процедура да говориш, без да видиш важните и значими неща. Това каза новоизбраният председател на ВКС Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Аз не съм добрият кандидат на лошите, увери Панов. Никой не може да ме направи такъв, какъвто не съм - отговори той на хората, които го обвързват в зависимости.

Моето желание да участвам в този избор е, защото не мога да говоря като отегчен демократ в трето лице.

На въпрос как би приел отказа на президента да подпише указ за назначаването му, Панов отговори: "Уважавам президентската институция и съм респектиран от нея, затова вярвам в обективната й оценка".

По отношение на това, каква да бъде самата процедура по гласуването. Аз поисках изборът да бъде честен. Аз не мога да задължа органът да направи избор. По-важното е защо другият кандидат не ме подкрепи да се гласува с бюлетина. Това хвърля сянка върху избора, процедурата е компрометирана, посочи водещата. Това би бил добрият избор. Припомняме, че Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет бе избран с електронно гласуване.

Той бе избран от членовете на Висшия съдебен съвет със 17 гласа "за", 6 "против" и нито един въздържал се. По този повод той каза, че не може да се изведе изводът, че членовете са купени. Според него всеки един резултат би бил тълкуван така.

Познавам се с политици, но категорично не съм ги карал да ме подкрепят. България е малка държава и ако имаше подобно нещо щеше да се разбере, посочи той.

Съдебната система трябва да докаже с всеки свой акт, че принципът на правото е част от кръвообращението на всеки един съдия. Трябва да има стандарти, които да са еднакви за всички. Този който е на власт утре може да не е там. Съдебната система трябва да е независима и да не се влияе от това кой е победител. Независимостта е свързана с отговорност. Тя е свързана с това как вършим своята работа. Недобре свършената работа кара хората да чувстват отказ от правосъдие.

Когато в една купа се сложи една гнила ябълка, няма как тези процеси да не се разпространят върху всички. Ние трябва да се борим срещу тях. За състоянието на съдебната система са виновни всички - някои с действия, други с бездействия. Реформата няма как да не се състои, увери съдия номер едно. За промяна е нужно да се обединят и трите власти, но без да се засяга независимостта, посочи Съдия номер едно.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2836 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
666n

2015.02.03 | 00:48

2
Не може 3 инстанции - 3 различни мнения по един и същи казус. "Останалото е от лукавия"- така пише в Библията.
AJ4A

2015.02.03 | 00:47

1
Другарят Лозан Панов да обясни на всеослушание БИЛ ЛИ Е В КАЗАРМАТА и как така ЦЯЛ ЖИВОТ е заемал ВСЕ ДЪРЖАВНИ СЛУЖБИЧКИ, въпреки че на власт уж се сменяха противоположни по възгледи правителства????? Да обясни, кариерата му дължи ли нещо на ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЖАН ВИДЕНОВ????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини