Без промени в условията за пенсиониране на военните през 2015-а

  • 30 януари 2015 14:53

  • 2071
  • 1
Без промени в условията за пенсиониране на военните през 2015-а
©

През настоящата година Министерството на отбраната не предвижда промени в условията за пенсиониране на военнослужещите.  Това каза в рамките на парламентарния контрол министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. в отговор на въпрос на депутата от "БСП лява България" Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

МО активно участва в междуведомствения съвет по пенсионната реформа. Смятам, че ще защитим по най-добрия начин правата и  интересите на военнослужещите преди всичко с тяхното участие в широк диалог по въпросите, свързани с необходимостта от промяна  в условията за пенсионирането им, отбеляза министърът. Успоредно с това промените в сектора трябва да бъдат съгласувани с общата политика на МС по отношение на пенсионната реформа, допълни той.

Министърът посочи също, че през октомври миналата година е назначен консултативен експертен съвет за разработване на модел за пенсиониране на военнослужещи, който в срок до 24 февруари следва да анализира предложението на Консултативния съвет за  оптимизиране на осигурителната система към министъра на труда и социалната политика и да предложи вариант за промяна на реда за  пенсиониране на българските военнослужещи.

Ще защитим по възможно най-добрия начин бъдещето на военнослужещите, правим и ще направим всичко възможно да се  чувстват сигурни, декларира министър Ненчев в отговор на реплика на Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2071 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.30 | 18:49

1
ама верно ли ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини