Павлова похвали програмата за саниране

  • 30 януари 2015 14:19

  • 1910
  • 0
Павлова похвали програмата за саниране
©

Освен социален, програмата за безплатно саниране има и много голям икономически ефект.

Това заяви в Бургас министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, цитирана от Радио „Фокус” – Бургас.

От Бургас вчера започна Националната разяснителна кампания относно програмата за безплатно саниране. Министър Павлова заяви, че е силно впечатлена и се радва на огромния интерес, тъй като на представянето са дошли 850 души. Програмата е с 1 млрд. лева инвестиции. Финансиране могат да получат панелни жилища с над 36 апартамента.

„Чрез тази програма, с този 1 млрд. лева инвестиции, ще се даде възможност на малки и средни фирми, производители, проектанти, строители да могат да участват в този процес”, обясни Павлова.

Тя заяви, че в Община Бургас има създаден екип, който да отговаря на горещи въпроси и да подкрепя етажната собственост. „Вече има изключителен напредък в Община Бургас по тази тема”, допълни тя.

Саниране ще има и в сгради с държавни и общински жилища, като помощ ще оказват областна и общинска администрация. От следващата година ще имат право да кандидатстват и по-малките блокове, под 36 жилища.

Последвайте канала на

1910 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини