Компаниите очакват бум на ултра HD технологиите през 2015 година

  • 30 януари 2015 14:05

  • 1718
  • 0
Компаниите очакват бум на ултра HD технологиите през 2015 година
©

Компаниите очакват бум на ултра HD технологиите през 2015 година. Новостите във видеонаблюдението и съхранението на данни идват точно навреме, когато говорим за увеличаване на престъпността и терористичните атаки.

Най-новите технологии в сектора ще бъдат представени на международната изложба за охрана и сигурност Security Expo, която ще се проведе между 25 и 28 март за 22-и път.

Новият HD стандарт 4K или "Ultra HD" в течение на две години е сред най-обсъжданите технологии и следващата естествена стъпка е подобряване качеството на изображението и по-голям обхват на наблюдение. 4K се очаква да бъде голям хит през 2015 г. В това са сигурни експертите по сигурността и собствениците на фирми, които осъзнават колко важно е да гарантират безопасността на своите клиенти.

Напредъкът в качеството на изображението създава по-голям натиск върху управлението на ресурсите, които го поддържат. Например те могат да наложат значителна тежест върху мрежовия диапазон на честотите и изискванията за съхранение, което изисква по-ефективни методи на компресиране, категорични са организаторите от Интер Експо Център.

Видеонаблюдението влиза в облак


Видео наблюдението-като-услуга (VSaaS) става безценно за управление и архивиране на кадрите чрез съхранение в облак, очакват специалистите. Системите за видео наблюдение могат да предотвратят или улеснят разследването на престъпления. Те са особено необходими в търговски центрове, паркове, банки, летища и други места за обществен транспорт и критичната инфраструктура.

Безопасността и сигурността в световен мащаб е двигател на лавиноообразното търсене на системи за сигурност и наблюдение, на което ще наблегнат и организаторите от Интер Експо Център на 22-ото издание на Security Expo. До 2019 г. се очаква пазарът за видео наблюдение и VSaaS да достигне 42,82 млрд. долара, показва проучване на Transparency Market Research. Всяка година от 2013 г. насам годишният темп на растеж е 19,1%. Тенденцията ще се запази и за следващите 4 години.

Пазарът ще расте с 24% годишно


Като цяло прогнозите са пазарът на IP-базираното видео наблюдение да расте с годишен темп от 24,2% до 2019 година.
Хардуерният пазар се очаква да се увеличава със 17,3% годишно. През 2012 г. този пазар се оценява на 9.49 млрд. долара. Той включва аналогови и IP-базирани камери за видеонаблюдение, записващи устройства и компютърна памет, кодиращи устройства и монитори.

Записващите устройства и сегментът за компютърна памет през 2012 г.държаха най-големия дял от 37% от общия пазар на хардуер. На следващото място са камерите за видеонаблюдение, с дял от 32%, но се очаква да загубят от дела си през следващите години заради нарастващото предпочитание за съхраняване на данни на облачни хранилища (VSaaS).

Към 2019 г. обаче делът на камерите за наблюдение ще се увеличи до около 46%. Това ще се случи благодарение на нарастващата популярност на IP-базирани камери за видеонаблюдение, които предлагат по-добро качество на видеото и вградени записващи устройства.

Последвайте канала на

Novini.bg
1718 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини