Драгомир Драганов: С Желю празнувахме заедно Ивановден

  • 30 януари 2015 13:19

  • 2879
  • 1
Драгомир Драганов: С Желю празнувахме заедно Ивановден
©

На 7 януари празнувахме имения ден на бизнесмена Иван Евлогиев у дома му. Бяхме Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва, Димитър Луджев, моя милост и Димитър Бочев.

Това каза проф. Драгомир Драганов по повод кончината на първия демократично избран президент на България, цитиран от 24 часа. "Желю беше в много добро настроение и чудесна форма. Кроихме планове как по-бързо да издадем готовата ми вече книга за опитите на Живков да направи България 16-а република. Тя ще излезе в поредицата "Президентска библиотека" на неговата фондация, а Желев е автор на предговора", разкри историкът.

"Стана дума и за 25 годишнината от 10 ноември и се роди идеята да съберем в друга книга кой от нас как научи за падането на Живков и какво е направил след това. Разказвахме си весели случки за оня "исторически ден", смяхме се, имаше и много вицове пак за това събитие", допълни Драганов.

"В нашия сплотен приятелски кръг знаехме, че Желю има различни болежки и зачестили напоследък проблеми с паметта. Но тогава беше весел и пълен с енергия. Само 23 дни по-късно Желю вече го няма", завърши Драганов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2879 1

Коментари 1

Добави коментар
nana

2015.01.31 | 11:19

1
Такъв е животът!

Добави коментар

Водещи новини