Ангелкова: До месец ще има яснота колко ще струва въвеждането на ЕСТИ

  • 30 януари 2015 11:48

  • 1843
  • 0
Ангелкова: До месец ще има яснота колко ще струва въвеждането на ЕСТИ
© Булфото

Министър Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard отговаря на въпрос относно Единната система за туристическа информация по време на парламентарния контрол.

През изминалите години са правени няколко опити за създаването и въвеждането на системата, която има подкрепата на общините. Тази тема е актуална и покрай наплива на чужденци. Какви са намеренията за въвеждането на тази система, попита народният представител Борис Ячев.

Вече е премината необходимата съгласувателна процедура, като се работи активно за изграждането на ЕСТИ. Системата ще доведе до осветляване на сивия сектор в туризма, каза Ангелкова.

Единната система включва статистически данни, както и националния регистър, посочи министърът на туризма.

Бюджетът за 2014 година са били планували средства за изграждането на системата, но посочената сума не е била отпускана, както и не е била коректна, коментира Ангелкова.

Системата позволява електронно отчитане на нощувките в страната, каза Ангелкова, като призова за насочване на взаимни усилия за въвеждането на системата.

Необходима е законодателна промяна в Закона за тирузма, правят анализи и колко ще струва въвеждането на ЕСТИ. До месец ще имаме яснота колкото ще струва това, каза Ангелкова по време на парламентарния контрол

Последвайте канала на

Нора Виткова
1843 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини