Въоръжен мъж нахлу в студиото на холандската обществена телевизия (видео)

  • 30 януари 2015 07:59

  • 1505
  • 2
Въоръжен мъж нахлу в студиото на холандската обществена телевизия (видео)
©

Мъж с огнестрелно оръжие нахлу снощи вечерта в холандската обществена телевизия и поиска да говори в ефир, след което бе арестуван, предаде Ройтерс.

Холандската телевизия НОС спря за около час своята програма. Когато се завърна в ефир, телевизионният канал излъчи запис на мъж, облечен в черен костюм, бяла риза и черна вратовръзка, който държи пистолет. Броени секунди по-късно той беше арестуван в ефир. В последствие оръжието се оказало играчка.

Всички служители на телевизията са били своевременно евакуирани. Според един от репортерите, който е разговарял с нападателя, той се е представил за член на “хакерска групировка”. Все още няма официално потвърждение на тази версия, а мотивите на въоръженият мъж остават неизвестни. Полицията все пак съобщи, че нападателят е на 19 години и в момента бива разпитван.

Директорът на НОС първоначално заяви пред националното радио, че не е известно как мъжът е влязъл в сградата въпреки мерките за сигурност. По-късно телевизията съобщи, че той е заплашил служител от охраната, принуждавайки го да го пусне вътре, информира БНТ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1505 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Liubitel

2015.01.30 | 15:50

2
Ami, zashtoto na holandskata TV ne i triabwa istinata, te si ia poluchawat direktno ot Washington.

2015.01.30 | 09:43

1
Zashto ne ste preveli razgovora?choveka kazva,che e haker i znae neshta,koito mogat da obarnat sveta i iska da govori.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини