Гръцките банки у нас са стабилни, успокои Левон Хампарцумян

  • 30 януари 2015 07:59

  • 2491
  • 1
Гръцките банки у нас са стабилни, успокои Левон Хампарцумян
©

Гръцките банки в България, каквото и да става в Гърция, те са стабилни. Ние предполагаме драматични събития, които са много далеч.

Това увери в сутрешния блок на бТВ председателят на Асоциацията на банките в България (АББ) Левон Хампарцумян.

Помолен да коментира дали да си съхраняваме парите в банките в евро или в лева, той коментира: „Бих препоръчал на хора, които има нормални спестявания, да не правят валутни спекулации. Няма никаква опасност нито за валутния борд, нито нищо. Аз съм за лева“.

Гърция дали бърка ще трябва да ги питате тях, но след 6 месеца, след година. Нека да разделим популистките политически обещания и действителността, допълни той.

Помолен да коментира и постиженията на българското правителство, председателят на АББ посочи: „Бойко Борисов 2 е относително младо правителство, опипва възможностите, надявам се, че ако има достатъчно публичен натиск, реформите ще се направят. Ако обществото, в това число медии и всички които скачат срещу всеки опит за промяна, продължават по този начин, реформа няма да има“.

Това шарено правителство относително по-трудно ще взима тези решения, категоричен е Хампарцумян.

Относно КТБ банкерът отбеляза: „Цветан Василев и неговите директори са най-виновни, от там насетне кой не ги е хванал навреме е друг въпрос“.

Последвайте канала на

2491 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СБОГОМ БСП/БКП

2015.01.30 | 10:45

1
Д`АРТАНЯН МАЙ ГО ГОТВЯТ ЗА ГУВЕРНЬОР - МНОГО ПОЧНАХА ДА ГО ДАВАТ ПО ТЕЛЕВИЗОРА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини