Арестуваха 8-годишен, защитавал джихадисти във Франция

  • 29 януари 2015 21:44

  • 2245
  • 0
Арестуваха 8-годишен, защитавал джихадисти във Франция
© Getty Images/Guliver

Дете на осем години беше разпитано от полицията в град Ница, тъй като говорело в училище в подкрепа на джихадистите, извършили атентати във Франция, съобщи БТА, позовавайки се на полицейски източник.

Детето отказало да отдаде почит, като запази мълчание за една минута, в училището си ден след касапницата в редакцията на сатиричното издание „Шарли Ебдо“ на 7 януари, когато бяха убити 12 души, посочва полицейски комисар Марсел Отие. Според учителя на детето, то се изказвало в подкрепа на нападателите. Директорът на училището решил да съобщи в полицията за това, каза Отие, като подчерта, че по никакъв начин не става въпрос за жалба.

Повикахме детето и баща му, за да се опитаме да разберем как момченце на осем години може да бъде наведено на мисълта да прави толкова радикални изказвания, обясни комисарят. Полицаите разговаряли с детето 30 минути преди да изслушат бащата.

Очевидно момчето не разбира онова, което казва. Не е ясно откъде е чуло тези думи, каза Отие.

Групата срещу ислямофобията във Франция разкритикува предприетите действия. „Бащата и синът му са дълбоко шокирани от това отношение, илюстриращо колективната истерия, в която изпадна Франция от началото на януари“, коментира в комюнике сдружението.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2245 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини