Фандъкова: Продължението на метрото до "Хладилника" с европари

  • 29 януари 2015 20:32

  • 2213
  • 3
Фандъкова: Продължението на метрото до "Хладилника" с европари
©

София ще получи европейско финансиране по оперативна програма "Транспорт" за продължението на втория лъч на метрото до "Хладилника", съобщи кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пред БНР.

До този момент проектът се е изпълнявал с 9,5 милиона лева общински пари. Над 42 милиона лева е стойността на строителството на участъка с дължина 1 километър и 300 метра.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска посочи, че продължението на метрото по булевард "Черни връх" ще е готово през месец юни 2016 година.

"За мен беше важно да планираме и възможностите за постепенно отпушване на движението. Знаем, че това е в момента проблемен район. Продължаваме с изграждането на пробива покрай болница "Токуда", който тази година ще реализираме, за да може да изведе движението към "Южната дъга". Всичко това ще доведе, от една страна, до облекчаване на движението, и, от друга страна, даваме възможност на хората да използват най-модерния и екологичен транспорт. Най-важната за тази станция е, че всъщност към нея с довеждащ транспорт могат да се придвижват и хора, които са от съседните квартали", обясни Фандъкова.

Над 20 хиляди души ще бъдат обслужвани от втория лъч на метрото в участъка "Черни връх", добави Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2213 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.02.09 | 22:06

3
Nad 42 mln.za 1 kilometar !?! Tova e krajbata na veka s tova Metro .Kotaracite potarkvat mustaci i tochat ligi-firmite na Tikvata i Borislavova !
баба ти

2015.01.30 | 11:07

2
както винаги парите само за софия - а цяла България ще връща лихвите
председателя МАО

2015.01.30 | 08:13

1
Баба ми ! Взимайте си- синовете , дъщерите ,зетьовете и т.н.и ПАРИТЕ.Аз искам внуците ми да ДИШАТ ЧИСТ въздух!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини