Глигани в центъра на рудоземско село

  • 29 януари 2015 14:20

  • 2407
  • 0
Глигани в центъра на рудоземско село
© Getty Images/Guliver

Глигани се разхождат из центъра на рудоземското село Елховец.

Местните забелязали две диви прасета посред бял ден спокойно да правят обход по улиците на селото. Здравко Бабаджанов успял и да заснеме глиганите, с които се разминал на улицата.

"Бях в Елховец, за да взема колегата с колата. Отидохме към магазина на центъра. Спирам колата и ги виждам на ъгъла. Изобщо не ги беше страх. Отидох към тях, а те продължаваха да си стоят и да ме гледат. Когато вече бях на метър от прасетата, те лека-полека започнаха да се отдалечават. През цялото време ги снимах", разказва Здравко.

Родопчанинът се учудва как е възможно дивите прасета да слязат без страх насред селото. Освен него на мегдана се събрали много хора от селото, които се дивяли на парада на дивеча. Зевзеци пък се шегуват, че дивите прасета слезли в селото да докажат на ловците, че ги има, понеже авджиите твърдели, че няма дивеч, пише "24 часа".

"Те не избягаха, не бяха и агресивни. Накрая тръгнаха по една ливада и си отидоха към баира в гората", казва Здравко. Вечерта той качил снимките в профила си във фейсбук.

В сряда към 11 часа преди обяд същите два глигана отново се разходили по улиците в селото. "Някои хора се страхуват, но животните не са агресивни. До сега не сме виждали глигани в селото, такова нещо не се е случвало", казва кметът на Елховец Добромир Шевалиев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2407 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини