Лечков търси обезщетение за накърнената си репутация

  • 29 януари 2015 13:58

  • 1971
  • 1
Лечков търси обезщетение за накърнената си репутация
© Булфото

Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. търси обезщетение за накърнената си репутация. Това заяви на пресконференция в Сливен Иван Ангелов - адвокат на бившия сливенски кмет.

Ангелов информира, цитиран от БТА, че днес е бил даден ход на първото дело на Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. срещу държавата по Закона за отговорност на държавата за нанесени щети на граждани.

Съдът е назначил експертиза да се установят разноските, направени от Лечков и защитата му за дело, заведено срещу него през 2010 година за търговия с влияние. Делото е било спечелено от Лечков на всички инстанции, а по думите на адвоката е незаконно да се повдигат обвинения, които няма да издържат в съда.

"Законът не ни дава да атакуваме пряко длъжностни лица и затова се завеждат регресни искове", обясни Ангелов. Искът на бившия сливенски кмет е за над 550 000 лева с лихвите. Следващото заседание е насрочено за 12 март.

Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. има намерение да заведе по същия закон още пет иска, каза адвокат Ангелов. По бъдещите дела ще бъдат приложени около 10 000 публикации в медиите. Според думите му с тези публикации е било сривано общественото доверие в Лечков по вина на прокуратурата.

Ищецът и адвокатът му обмислят да търсят обезщетения и за различни ограничителни мерки, наложени от съда през годините. Ще бъдат заведени дела и срещу физически лица, които били уронили престижа на Лечков.

Лечков каза в отговор на журналистически въпрос, че съдебните дела нямат отношение към предстоящата кампания за местните избори. Той не отговори категорично на въпроса дали ще се кандидатира за кмет на Сливен. "Към днешна дата имам самочувствието да се кандидатирам за кмет, коментира той, но утре може да стана треньор".

Последвайте канала на

1971 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.30 | 10:50

1
ZIGANINA SI OSTAVA ZIGANIN

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини