Илияна Йотова беше избрана в Бюрото на Европейския форум по миграция

  • 29 януари 2015 13:57

  • 912
  • 2
Илияна Йотова беше избрана в Бюрото на Европейския форум по миграция
©

Илияна Йотова беше избрана в Бюрото на Европейския форум по миграция. Този форум събира участници от неправителствени организации от цяла Европа, представители на Европейската комисия, Европейския икономически и социален комитет и представители на държавите членки в областта на вътрешните работи и правосъдието, съобщи БТА.

Евродепутатът ни представи позицията на Европейския парламент по време на Европейския форум по миграция в качеството и на зам.-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП.

Европейският форум по миграция за първи път заседава под ново име, след като доскоро се провеждаше като Европейски форум по интеграция. Илияна Йотова припомни, че през декември 2014 г. евродепутатите са приели резолюция за ситуацията в Средиземноморието, в резултат на която предстои изготвянето на доклад на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи за нуждата от цялостен общоевропейски подход по въпросите на миграцията.

Българският евродепутат отново повдигна въпроса за общоевропейски гранични патрули по външната сухопътна граница на ЕС. "Това е идея, която е разглеждана още през 2001 г. и ако тогава е била просто една възможност, днес случващото се по границите прави тези патрули необходимост", заяви българският евродепутат. Илияна Йотова се обърна към еврокомисар Аврамопулос и с призив за прилагане на европейския механизъм за презаселване на бежанци в държавите членки, чиято важност многократно бе подчертана от Европейския парламент.

Илияна Йотова подчерта необходимостта от сериозно преразглеждане на т.нар. Дъблинско законодателство, което не работи по справедлив и солидарен начин за всички държави членки. "Особено внимание заслужава Турция. Европейската комисия трябва да изисква турските власти да упражняват засилен контрол по цялата граница.", каза още българският евродепутат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
912 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
-ТАСС СООБЩАЕТ-

2015.01.29 | 23:22

2
КОЙ Е ТОЯ ТРАВЕСТИТ?
.

2015.01.29 | 14:22

1
Сега ще удари едно рамо да им пратим всичките талибани :)

Добави коментар

Водещи новини