Джобен наръчник за разпознаване на насилници издават в Перник

  • 29 януари 2015 12:32

  • 830
  • 0
Джобен наръчник за разпознаване на насилници издават в Перник
©

Джобен наръчник за разпознаване на насилници ще бъде издаден в Перник, съобщи mirogled.

Пособието ще бъде раздадено на служители в правоохранителната и правозащитната система. Наръчникът е част от съвместния проект на фондация „П.У.Л.С.” в Перник в партньорство с фондация „За развитие на правосъдието”. Той е наречен „Който бездейства става съучастник – заедно срещу домашното насилие”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на правосъдието, а продължителността му е 24 месеца.

Целите и дейностите, залегнали в настоящия проект са естествено продължение на дейността на Фондация „П.У.Л.С.”, която реализира превантивни и рехабилитационни програми, свързани със защита правата на хората, пострадали или живеещи в насилие. Основният акцент на проека се поставя върху семейството, и включването на извършителите на насилие в програми за целенасочена работа с поведението и отреагирането, както и магистрати и специалисти от правоприлагащата система в регион Перник.

Предвидено е повишаване на компетентността на магистратите в Перник в насока ефективно прилагане на Закона за Защита от домашно насилие и Закона за Закрила на детето.

Освен директните грижи и работа в групи с пострадали и упражняващи насилие, екипът предвижда и провеждане на регионално проучване на основните потребности и нужди на магистратите при работа със случаи на домашно насилие, на база на което ще се изготви мониторингов доклад на идентифицирани потребности на магистратите около работа със случаи на домашно насилие.

Освен издаването на наръчниците, ще бъдат проведени и кръгли маси с участие на съд, прокуратура, адвокатска колегия, полиция и социални служби по проблемите на домашното насилие във всички градове в регион Перник. Ще бъдат издадени и брошури за пострадали, която ще включва и описание на садо-мазохистичния начин на функциониране на двойката.

Последвайте канала на

830 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини