Стотици двойки ще празнуват Седмицата на брака у нас

  • 29 януари 2015 11:53

  • 911
  • 0
Стотици двойки ще празнуват Седмицата на брака у нас
©

От 7 до 14 февруари няколко стотин двойки у нас за четвърта година ще отбележат Седмицата на брака. С това те поемат предизвикателството в този период да отделят повече време един на друг. Апелът към двойките тази година са малките жестове към другия. Целта е повече двойки да създадат навик да изразяват любовта си по начин, съответстващ на нуждите на другия, съобщи НТВ.

Седмицата на брака насърчава организации, бизнеси, църкви, държавни институции, професионалисти, работещи в сферата на семейното здраве, да инициират различни събития в подкрепа на двойките, по пътя им за създаване на успешен брак и семейство.

Целта на инициативата е семейните двойки в България да чуят, че е възможно да имат щастлив брак. Затова е важно да положат усилия и да сложат брака си на фокус. Седмицата на брака предоставя идеи и начини, по които това може да стане.

Статистиките сочат, че близо 90% от пълнолетните младежи очакват техния брак да продължи цял живот. Въпреки това у нас близо половината от браковете завършват с развод. Според данните от последното преброяване на НСИ процентът на двойките, сключили брак, е намалял с една десета в рамките на 10 години и два пъти са се увеличили двойките, живеещи без брак.



Седмицата на брака цели превенция на високата степен на разводите, самотното родителство, икономическата задлъжнялост, стреса, липса на качествено време с децата, като насърчава полагането на постоянни и целенасочени усилия за преодоляване на проблемите във взаимоотношенията.

Здравите бракове носят огромна полза за двамата съпрузи и децата им. Те създават атмосфера на сигурност и стабилност заедно с много радост и забавни моменти. Изследванията на социалната наука за последните 30 години неопровержимо доказват, че мъжете и жените, които са сключили брак и продължават да са в близки взаимоотношения, живеят по-дълго, наслаждават се на по-добро здраве и са по-удовлетворени от живота.

Седмицата на брака се провежда ежегодно в над 23 страни по света, сред които Англия, Германия, Чехия, Словакия, Румъния, Италия, Белгия, Ирландия, САЩ, Нова Зеландия, Австралия, Холандия, Украйна, Южна Африка и др.

Последвайте канала на

Десислава Станева
911 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини