Уволниха дисциплинарно шефа на Агенцията по храните в Пловдив

  • 29 януари 2015 09:49

  • 1251
  • 0
Уволниха дисциплинарно шефа на Агенцията по храните в Пловдив
©

Шефът на Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ в Пловдив д-р Иван Шиков, е дисциплинарно наказан и уволнен преди дни, пише „Марица”.

Заповед за това е издадена от изпълнителния директор на БАБХ проф. Пламен Моллов. Крайната мярка е наложена след констатирани нарушения от дисциплинарната комисия към Българската агенция по безопасност на храните. В качеството си на и.д. директор, д-р Шиков е неглижирал процедура по бракуване на дълготрайни материални активи, за които няма документи, че са унищожени по надлежния ред. Вследствие на това Агенцията по храните е ощетена с над 6000 лв.

Д-р Иван Шиков бе назначен за 6 месеца като и.д. директор на ОДБХ-Пловдив по времето на кабинета Орешарски. Преди това бе ветеринарен лекар в общинския зооветеринарен комплекс в Пловдив. Негови колеги коментират, че когато седнал на шефския стол, той бил абсолютно неподготвен да управлява една от най-големите структури на Агенцията по храните в страната. След изтичане на изпитателния срок д-р Шиков е отстранен от поста директор.

До уволнението си в средата на януари е работил като главен инспектор в отдел „Здравеопазване на животните” към ОДБХ - Пловдив. В мандат 2011 -2015 г., д-р Иван Шиков е общински съветник в община Калояново от квотата на БСП, в коалиция с НДСВ. Той е син на Радка Шикова - настоящ кмет от БСП на с. Ръжево Конаре.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1251 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини