Най-големите отличници в доклада от ЕК са с оценка 4,50, обяви Цацаров (обновена)

  • 29 януари 2015 09:36

  • 3261
  • 3
Най-големите отличници в доклада от ЕК са с оценка 4,50, обяви Цацаров (обновена)
©

Не можем да кажем, че в този доклад има отличници. Най-високата оценка според мен, страх ме е да кажа, е 4.50.

Това заяви главният прокурор за вчерашния доклад от Европейската комисия на влизане в сградата на Висшия съдебен съвет.
Припомняме, днес там се очаква да бъде избран председател на Върховния касационен съд (ВКС).

„Не сме отчайващо изостанали от Румъния, но напредъкът ни е много бавен. Запознат съм със самия доклад, днес сутринта е публикувана и самата позиция на ръководството на прокуратурата. Аз съм удовлетворен от констатациите. Това са констатации, които малко или много дават позитивна оценка на ръководството на прокуратурата и на нейната работа. Но това не е максимумът", подчерта Цацаров.

Преди него във ВСС влязоха и кандидатите за председател на ВКС - Павлина Панова и Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет, които обаче отказаха всякакъв коментар.

На въпрос дали за председател на ВКС е достоен да се кандидатира човек, който се е уплашил от битов инцидент, главният прокурор подчерта: „ПТП-то не е битов инцидент. Дайте да не влизаме в психиката на човек. Това е нещо, което може да се случи на всеки и, да ви кажа честно, нито аз знам аз как бих реагирал в такава ситуация, не дай Боже, сигурен съм, че и вие не знаете. Дайте да не съдим по реакциите за това нещо, ако това е кандидат за председател на ВКС. Това е човешка реакция“.

Относно слуховете за предрешеност на избора, Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в бе категоричен: „Не участвам в тях“.

Главният прокурор оцени положително случващото се в румънската прокуратура.
Припомняме, там в затвора бяха вкарани висши държавници.
Обвинител номер 1 обаче подчерта: „Правя максимума да си свърша работата“.

„Другата седмица ние ще представим един много интересен проект, както за структура за противодействие на корупцията, така и за минимални необходими изменения в наказателно-процесуалния кодекс. Тези изменения ще бъдат насочени най-вече към превенция на това масово явление за осуетяване на влезлите в сила присъди“, съобщи главният прокурор.

Последвайте канала на

3261 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Един прост човек от народа

2015.01.29 | 19:32

3
Ах, ти, тлъста жабо, няма какво да чакаш оценки от ЕК. Вземи да погледнеш делата, които се водят срещу некоректни работодатели, които експлоатират служителите си, а накрая не им плащат нищо, въпреки че имат големи печалби, лъжат, че няма пари. Вземете да измислите някакъв закон, чрез който хората да могат да си вземат жалките и мизерни възнаграждения.

2015.01.29 | 15:33

2
Той да отговори за Костинброд и КТБ
666n

2015.01.29 | 15:33

1
Днес ви видяхме "Що пари чините (струвате)" с отказа от делото на Цв,Цв.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини