В Казахстан забраниха митингите

  • 29 януари 2015 07:43

  • 1198
  • 4
В Казахстан забраниха митингите
©

Казахстан е забранил мирните митинги поради страх от повторение на протестите, хвърлили Украйна в хаос, заяви представител на ООН в критичен доклад за централноазиатската държава, цитиран от Ройтерс.

Докладчикът на ООН Маина Киаи каза след посещение в Казахстан, че в богатата на петрол страна има "много ограничено пространство за изразяване на различно мнение". "Правителствени представители, с които се срещнах, изтъкнаха необходимостта от ограничаване на мирните събрания поради страх от революция като неотдавнашните събития в Украйна", посочва докладчикът в изявление. "Аз не приемам това за законно основание за ограничаване на правото на протест", добави той, предава БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1198 4

Коментари 4

Добави коментар
АТАКА

2015.02.05 | 21:57

3
Ама разбира се! Почвата под краката на Путин омеква и почва да затяга правата на отделния индивид. Какво иска Путин? В кой век живее?

2015.02.05 | 21:57

4
Ти каква свобода имаш?я се замисли? Целия месец ти минава в размисъл как да си платиш (сметките) за свободната демократична държава! Не се заблуждавайте! демокрацията не за всеки, в тези земи само диктатор може да ги контролира бе ей!тва не го казвам аз а мои познати Холандци!
до 1

2015.02.05 | 21:42

1
мога само да кажа че имам роднина от казахстан и когато дойде на гости тук в София и видя какви са разходите и заплатите се хвана за главата, хората там мислят че като сме в европейския съюз сме едва ли не Германия, да ама не там бензина е по-малко от лев, комуналните /ток, газ, вода/ говоря зимно време му излизат 30 евро, заплатата му е 800евро и работи на второ место така че взима и повече, та за каква свобода и права ми говорите тук не разбрах, да си ги заврът нали знаете къде тези евро права, ценности и др. дрън дрън

2015.02.05 | 21:56

2
Дрън дрън... и като работи за 800 евро а има разходи 30 тогава защо работи на втора работа . И като живеят толкова добре тогава правителството от какво се притеснява. май нещо куца а. И нали не ме убеждаваш че ако живея в диктатура бензина ще стане под лев.

Добави коментар

Водещи новини