Трима тайни свидетели проговорили за бандата на Черния Роди

  • 28 януари 2015 21:23

  • 4411
  • 0
Трима тайни свидетели проговорили за бандата на Черния Роди
© Булфото

Трима тайни свидетели са проговорили за делата на варненската банда, за чийто тартор МВР и прокуратурата сочат Радослав Калчев - Черния Роди. Той е обявен за издирване заедно с още трима от съучастниците си, които са се покрили при хайките миналата седмица, съобщи "24 часа".

Един от свидетелите разказал в детайли каква е йерархията в групата - кой се занимава с побои, отвличания и гаври с шанаджии и кой - с поръчки за палежи и убийства. Повечето разпространявали кокаин, амфетамин, екстази, хероин и марихуана във Варна и Златни пясъци.

Лейтенант на Черния Роди ги криел в горичка до Варна. После ги давал на Жорко и Бузито да ги разпределят на дилърите. Черния Роди обаче не пипал наркотици, твърдят свидетелите.

Прокуратурата разполага със сериозни доказателства, че членове на бандата са участвали в убийствата на бизнесмена Борислав Манджуков и сем. Дамянови. Един от стрелците е разпознат от 2-ма свидетели. Прегледани са записи от 6 охранителни камери след покушенията на 8 януари 2015 г. в столичния кв. “Витоша”. На единия имало силует на мъж с физически характеристики като на двама от заподозрените.

Основната версия е, че поръчител от София е платил 60 000 лв. само за убийството на строителния предприемач Дамянов. Стрелците обаче застреляли и жена му, защото ги видяла.

Конкретни обвинения за убийствата още не са повдигнати, тъй като разследващи работят по нови веществени доказателства. МВР има данни, че членове на бандата са свързани с палежите на колите на наркодилъра Косьо Копитото и брата на Розата от Варна. Тъй като някои от уличените са бивши затворници, а техни авери лежат в килии за други престъпления, по делото са разпитани и надзиратели. Привикана била и приятелка на Николай Тошев- Чирпанския, задържан по друго дело за наркотици на спецпрокуратурата.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4411 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини